În urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competenţă a inspectoratului, pompierii prahoveni au intervenit marţi noaptea cu motopompe pentru evacuarea apei din 8 locaţii, respectiv Lipăneşti, Ploieşti, Strejnic, Zalhana, Băicoi, Plopeni, Bărcăneşti şi Brazi acestea fiind inundate ca urmare a precipitaţiilor din ultimele ore.

 

În ultimele 24 de ore, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 12 locuinţe şi 3 gospodării.

 

Trei locuinţe dar şi două gospodării din localitatea Bărcăneşti au fost inundate din cauza precipitaţiilor abundente. Totodată, pompierii au intervenit cu motopompe în comuna Lipăneşti, pentru evacuarea apei din două locuinţe, în comuna Strejnic la o locuinţă particulară şi o gospodărie şi în oraşul Plopeni la trei locuinţe. De asemenea, în municipiul Ploieşti, pompierii prahoveni au acţionat pentru evacuarea apei dintr-o brutărie din cartierul Mitică Apostol, inundată pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp.

 

Totodată, în zona sensului giratoriu de la Bărcăneşti carosabilul este inundat, pompierii acţionează pentru evacuarea apa printr-un dispozitiv care va traversa DN1 şi se va revărsa într-un canal de irigaţii.

 

Ploaia a cauzat probleme şi în localitatea Brazi (strada Trandafirilor) unde echipajele au evacuat apa din două demisoluri iar în localitatea Zalhana la o gospodărie.

 

Din cauza unei conducte sparte, echipajele au acţionat şi pentru evacuarea apei de pe carosabil în localitatea Băicoi.

 

Totodată, salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea a patru arbori, ce au căzut pe carosabil şi stâlpi de electricitate, în localităţile Plopeni, Gornet Cricov (sat Dobrota), Păuleşti şi pe DN1 în dreptul localităţii Româneşti.

 

O situaţie dificilă este în comuna Bărcăneşti, unde peste 30 de locuinţe sunt inundate. La locul evenimentului au fost mobilizate resurse suplimentare pentru asigurarea unei intervenţii operative şi eficiente, respectiv 5 autocamioane de intervenţie, 5 autospeciale de stingere şi 10 motopompe, cu 45 de pompieri militari care acţionează pentru evacuarea apei şi revenirea la starea de normalitate. Totodată, un microbuz a fost pus la dispoziţia cetăţenilor pentru a fi evacuaţi la liceul din localitate, însă refuză să-şi părăsească locuinţele.

 

Peste 80 pompieri militari cu 14 autospecialele de lucru cu apă şi spuma, 5 camioane de intervenţie şi 13 motopompe au acţionat pentru asigurarea măsurilor specifice de protecţie a comunităţilor precum şi pentru evacuarea apei din zonele inundate.

 

Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situaţiei din zonele vizate precum şi evoluţia acesteia.