Prahova intră de duminică după-amiază sub un cod portocaliu de ploi. Atenţionarea meteo este valabilă de astăzi, 8 iulie, de la ora 16:00 şi până marţi, 10 iulie, ora 21:00.

Astfel, de duminică, de la ora 16:00, până marţi, la ora 21:00, este cod portocaliu pentru 18 judeţe din partea de sud a ţării, Oltenia, vestul şi nordul Munteniei, sudul şi vestul Transilvaniei precum şi jumătatea de sud a Banatului şi în sud-vestul Moldovei. În acest interval vor fi ploi abundente, se vor acumula cantităţi de apă de 40-50 de litri pe metrul pătrat şi pe arii restrânse 70 de litri/mp, potrivit ANM.

În restul ţării, până marţi, la ora 21:00, este în vigoare un cod galben. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Zilnic, peste 224 de pompieri cu 71 autospeciale de intrrventie si 176 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţ.

Totodată, pe timpul codului portocaliu s-a decis operaţionalizarea Centrului Judeţean de Coordonare si Conducere a Intervenţiilor, activarea grupei operative la sediul inspectoratului, concomitent cu activarea Centrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică.

Au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă în vederea instituirii serviciului de permanentă la sediile autorităţilor publice locale şi monitorizarea evoluţiei situaţiei.