Ploieştiul rămâne fără terase de vară.

La dezbaterea proiectului, în şedinţa de miercuri, aleşii PNL, partid care ar trebui să încurajeze iniţiatia privată,  au propus un amendament care scotea din proiectul de hotărâre un articol care oferea Comisiei 2 (de valorificare a patrimoniului) rol esenţial în acordarea avizelor. Probabil că liberalii doresc acordarea anumitor avize în funcţie de preferinţele politice sau persoanale,fără ca solicitările să fie verificate în amănunt.
  Amendamentul a fost respins prin votul majoritar al PSD-ALDE.

Proiectul final a fost picat apoi din cauza votului împotrivă dat de consilierii liberali, în contul amendamentului respins.

Este al doilea an în care liberalii se opun, într-un stil ciudat, aprobării unui Regulament pentru terasele de vară, transparent şi legal. Nu putem să nu ne întebăm care este interesul şi mai ales cine primeşte profit din apariţia punctelor de alimentaţie publică din cadrul unor festivaluri şi evenimente publice, puncte de alimentaţie pentru care municipalitatea nu primeşte niciun leu, semn că domeniul public trebuie exploatat la maxim fără ca în bugetul local să intre vreun leu.


Şi totuşi, ploieştenii se vor putea bucura de o bere la terasă (că doar suntem oraşul lui Nenea Iancu) abia la...iarnă?