În ziua de 10 mai, poliţiştii din Prahova şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul  Poliţiei Române efectuează o percheziţie la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 7 milioane de lei. 5 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

În această dimineaţă, poliţişti de investigare a criminalităţii economice din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova efectuează o percheziţie domiciliară la sediul unei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Totodată, poliţiştii aduc la îndeplinire 42 ordonanţe de predare documente, activitate care se derulează în Bucuresti şi judeţele: Argeş, Arad, Constanţa, Giurgiu, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi, Vâlcea şi Prahova

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2012-2018, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea societatii operaţiuni comerciale care nu au avut la bază activităţi reale în scopul de a diminua taxele si impozitele datorate bugetului consolidat al statului, dar şi de a obtine sume de bani în numerar pentru plata salariilor „la gri”.

De asemenea, reprezentanţii societăţii ar fi ascuns sursa impozabila, respectiv nu ar  fi declarat, în totalitate, timpul efectiv lucrat de către salariaţi cu scopul de a nu achita în totalitate contribuţiile şi impozitele generate de salariile plătite, în mod real.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 7.000.000 lei.

Cinci mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

La activităţi  participă şi poliţişti din cadrul D.G.P.M.B. şi Inspectoratelor Judetene de Poliţie  Arad, Constanţa, Valcea, Argeş, Iaşi, Mehedinţi, Giurgiu, precum şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Ploieşti.