Primarul Adrian Dobre încearcă să se spele ca Pillat din Pont de problema deratizării şi dezisencţiei din Ploieşti, aruncând pisica în curtea Prefecturii Prahova!

Edilul Ploieştiului a organizat, ca de obicei, o conferinţă de presă pe genunchi, anunţând presa pe ultima sută de metri, fiind convis că ziariştii nu vor ajunge în număr mare la întâlnirea convocată cu doar 20 de minute înainte de a avea loc!

După ani în care a ridicat din umeri şi a aruncat vina pe ...Sfântul Duh, liberalul Dobre a decis să arunce problema la Prefectură, anunţând că cerut prefectului Mădălina Lupea să declare starea de urgenţă la Ploieşti, explicând că din cauza blocajului birocratic nici în acest an nu vor putea fi făcute operaţiunile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare.

Şi totuşi...de ce a descoperit soluţia de compromis abia acum? Nu cumva în spatele ideii ciudate stă dorinţa primarului Dobre de a răspunde comenzilor de partid? O dată declarată situaţia de urgenţă, liberalul va putea încredinţa serviciului firmelor de casă ale PNL fără a da vreo explicaţie! Cu alte cuvinte, edilul se pregăteşte de un nou tun din banii ploieştenilor, adică din banii celor care l-au ales şi i-au oferit pentru patru ani posibilitatea de ...a ascuţi creioane pe bani publici într-un birou călduţ de la etajul 3 al Palatului Administrativ fără ca cei care l-au "angajat" să verifice dacă şi-a îndeplinit fişa postului.

Este singura explicaţie a faptului că după trei ani în care ploieştenii s-au luptat cu căpuşe, ţânţari, şobolani şi alte...orătănii, Adrian Dobre găseşte bruc soluţia de avarie....

Edilul doreşte ca Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Prahova să declare starea de urgenţă (care în mod normal se declară în caz de...cutremur, inundaţii sau alte dezastre), ca el să poată încheia un contract direct până când CNSC va finaliza contestaţia la licitaţia privind serviciul de deratizare a Ploieştiului

Dar între timp, până când primarul îşi termină bâlbâiala, ploieştenii iau cu asalt Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean fiind muşcaţi de căpuşe sau de alte insecte care s-au înmulţit foarte mult în ultima perioadă.