Procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti au preluat dosarul deschis în urma acidentului rutier produs duminică după-amiază în salina de la Slănic, judeţul Prahova, în care a fost implicat un microbuz cu 22 de persoane, şi fac cercetări pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Raluca Brezeanu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a preluat dosarul deschis în urma accidentului produs duminică şi în care 22 de persoane, între care opt copii, au fost rănite.

Şaptesprezece dintre victime au rămas internate la Spitalul Judeţean de Uregnţă Ploieşti, având diverse traumatisme.

Poliţia Prahova a anunţat Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului şi Inspectoratul Teritorial de Muncă în urma acestui accident.

Un număr de 22 de persoane, turişti israelieni, au fost rănite după ce un microuz care aparţine unei firme private şi care asigură transportul către Salina Slănic, situată la 207 metri sub pământ,  s-a răsturnat din cauza vitezei într-o galerie a minei de sare de la Slpnic Prahova.