Un val de aer polar loveşte România în weekend. După temperaturi de 20 de grade, vremea se schimbă radical. Meteorologii anunţă ninsori în mai multe regiuni şi răcire accentuată, în unele zone fiind aşteptate temperaturi de minus 10 grade.
Începând de sâmbătă seara, un nou val de aer polar va aduce temperaturi negative în acest weekend. În timp ce sâmbătă sunt prognozate 20 de grade, duminică vremea trece în cealaltă extremă. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că de duminică se preconizează o răcire cu precipitaţii sub formă de ninsoare.
"Se preconizează o răcire care începe duminică şi care continuă şi la începutul săptămânii viitoare. Într-adevăr, inclusiv sâmbătă vor fi temperaturi foarte ridicate. Martie este o lună capricioasă, mai sunt intervale calde, reci. Vor fi şi precipitaţii sub formă de ninsoare, dar nu mai devreme de duminică, unele care pot fi şi în cursul zilei. Până sâmbătă nu vor fi probleme, iar în partea de sud a ţării, ca şi vineri, vor fi valori în jur de 18 grade Celsius şi în Capitală maxima de sâmbătă va fi de 18-19 grade. În ţară vor fi înspre 19 în mai multe zone din sud, chiar 20 de grade în sudul Dobrogei", anunţatl ANM.
Temperaturi anormale pentru această perioadă
De altfel, în perioada 18-20 martie, în toată ţara se vor înregistra temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, inclusiv negative. Vremea se va răci, însă ulterior valorile termice vor creşte uşor de la o zi la alta, astfel încât, la sfârşitul celei de a doua săptămâni, se va atinge o medie regională de 13 grade. Temperaturile minime se vor situa între 3 şi 7 grade, în medie, în prima săptămână, cu cele mai scăzute valori pe 15 martie, iar în intervalul 18 – 20 martie vor deveni uşor negative, pentru ca apoi să crească din nou, spre 3 grade pe 24, 25 martie, potrivit ANM.
Ploi şi ninsori în toată ţara
Vremea va deveni deosebit de rece la scara întregii ţări începând de sâmbătă după-amiază, cu valori termice ce vor coborî chiar şi cu 10-11 grade faţă de cele din aceste zile, în timp ce precipitaţiile prognozate vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi se vor semnala în majoritatea regiunilor, inclusiv în Bucureşti, a declarat, pentru Agerpres, Mihai Huştiu, meteorolog de serviciu în cadrul ANM. "Vremea rămâne caldă până sâmbătă, inclusiv. În mare parte din ţară temperaturile se menţin peste mediile perioadei, şi ajung la 19-20 de grade, chiar 22 de grade, în partea sud-estică a ţării. Precipitaţiile aşteptate până sâmbătă, în general slabe, vor ocupa treptat suprafeţe mai extinse din partea de vest a ţării, cu cantităţi ce nu depăşesc decât izolat 15-20 litri/mp.
De sâmbătă după-amiază, sâmbătă seara, vremea se răceşte, la început în partea de nord a Moldovei. Acolo, temperaturile nu mai trec sâmbătă la amiază de 4-5 grade. Pe acolo va pătrunde masa de aer deosebit de rece ce va cuprinde mare parte din continent. Tot în partea de nord a Moldovei precipitaţiile aşteptate se vor transforma, din seara zilei de sâmbătă, în lapoviţă şi chiar ninsoare. Foarte posibil se va depune şi strat important de zăpadă, în vreme ce în vest şi nord-vest până duminică aşteptăm ploi însemnate cantitativ. Local, vor fi cantităţi de peste 25-30 de litri/mp. Asta pentru că regiunile intra-carpatice sunt cumva adăpostite în primă fază de aerul acesta deosebit de rece", a explicat Huştiu.
Astfel, începând de sâmbătă, 17 martie, vremea se strică în zonele de nord şi est ale ţării, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică, inclusiv duminică, 18 martie, va fi viscol în Moldova, la munte, dar şi în nordul Munteniei, potrivit meteorologilor.
Minus 10 grade în nord-est
Conform ANM, vremea se va răci în nordul şi nord-estul ţării, în timp ce în celelalte regiuni valorile termice diurne vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii la început în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar mai ales spre seară şi noaptea şi în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, însă în Moldova, în zonele montane şi parţial în Transilvania şi în Maramureş se vor transforma în lapoviţe şi ninsori. Vântul va avea local şi temporar intensificări, iar la munte, îndeosebi pe creste, va sufla tare. Temperaturile maxime vor avea valori de la 1…2 grade în nord-est până în jurul a 20 de grade în extremitatea de sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 şi 5 grade. "Trecem de la o vreme deosebit de caldă la o vreme neobişnuit de rece. În mod normal, în această perioadă ar trebui să avem temperaturi între 7 şi 14 grade. La nivelul săptămânii viitoare, însă, vom avea valori termice cuprinse între -6 şi 6 grade, cu cele mai coborâte temperaturi în nordul Moldovei. Pe timpul nopţii este posibil ca temperaturile să coboare chiar spre limita gerului, până la -10 grade în special în partea de nord-est a ţării", a spus meteorologul Mihai Huştiu. Cicloni dinspre Marea Mediterană
"Această vreme neobişnuit de rece pentru această perioadă se va menţine aproape toată săptămâna viitoare. Aşa cum şi Organizaţia Meteorologică Mondială a menţionat, va fi un val de frig ce va persista până undeva spre 25-26 martie, aceeaşi evoluţie fiind aşteptată şi în România. Vom avea, deci, săptămâna viitoare, temperaturi şi cu 10 grade mai coborâte faţă de normalul acestei perioade. Temporar, vom mai aştepta precipitaţii în mare parte din ţară, atât sub formă de lapoviţă, cât şi de ninsoare. În plus, odată cu pătrunderea de aer rece vântul se va intensifica în mare parte din ţară, mai ales în zonele de munte, dar şi în regiunile estice şi sud-estice ale ţării, şi care vor depăşi la rafală 60-70 km/h, amplificând şi mai mult senzaţia de frig. Aşteptăm precipitaţii în special pe partea de sud a ţării pentru că dinspre bazinul Mării Mediterane vor veni cicloni atmosferici care vor afecta şi ţara noastră, cu precădere partea de sud, unde temporar vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, dar şi lapoviţă şi ninsoare. Ar fi mai degrabă o vreme de iarnă decât una de sfârşit de martie", a subliniat Huştiu.
Se întoarce iarna! România, lovită de un val de aer polar.
16 martie 2018
(602 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Subvenţii de la Guvern pentru ploieştenii care îşi construiesc case
(8 aprilie 2014 - Alex POLICALĂ)
442 vizualizări
Radare în cascadă pe trei drumuri naţionale din Prahova
(9 martie 2023)
53 vizualizări
Poliţiştii prahoveni fac percheziţii la persoane bănuite de furturi
(6 iunie 2018)
72 vizualizări
Fotogalerie: Spectacol de lumini şi muzică la inaugurarea Sălii Sporturilor
(5 octombrie 2013 - Alex POLICALĂ)
377 vizualizări
Cum va cheltui Spitalul Judeţean banii alocaţi de CJ?
(18 ianuarie 2014)
211 vizualizări
Festivalul–Concurs Naţional de Folclor pentru Tineri Interpreţi" Dor de Cânt Românesc"
(28 mai 2019)
34 vizualizări
Poliţia prahoveană aduce în stradă 250 de agenţi pentru meciul cu Dinamo Zagreb
(20 august 2014 - Alex POLICALĂ)
158 vizualizări
Guvernul vrea să renunţe la cota unică de impozitare
(12 februarie 2014)
89 vizualizări
Au venit banii pentru personalul secţiilor de votare de la europarlamentare!
(4 iunie 2019)
111 vizualizări
Noapte albă la Zoo Ploieşti
(16 septembrie 2016)
905 vizualizări
Lucrări de întreţinere – reparaţii se vor executa începând de astăzi pe doua strazi din Ploiesti
(4 iulie 2018)
49 vizualizări
Iluminatul de sărbători, la jumătate de preţ, faţă de anul trecut
(9 decembrie 2013)
589 vizualizări
Cod galben de furtună în Prahova
(5 iunie 2016)
158 vizualizări
Mihail Vlasov a fost demis din funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie
(12 aprilie 2014)
81 vizualizări
Cozi interminabile la ieşirea din Ploieşti
(2 iulie 2014)
206 vizualizări
Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia, infectat cu coronavirus!
(24 octombrie 2020)
222 vizualizări
Accident spectaculos in Ploieşti. A intrat cu maşina direct la...fast food FOTO
(28 februarie 2017)
1305 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Shining Crown Slot: Tot ce Trebuie să Știi despre Jocul Popular
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole
-
Crăciunul, sărbătoarea familiei, care îmbină tradiţiile religioase cu obiceiurile populare şi cu superstiţiile
Publicat la data de 25 decembrie 2024
-
Cele mai ciudate obiceiuri de Crăciun
Publicat la data de 25 decembrie 2024
-
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de CRĂCIUN. Ce nu ai voie să faci în Ajunul Crăciunului
Publicat la data de 24 decembrie 2024
-
Topul celor mai frumoase filme de Crăciun
Publicat la data de 25 decembrie 2024
-
Cum se spune "Crăciun fericit" in toate limbile din Europa
Publicat la data de 25 decembrie 2024
-
DECEMBRIE 1989/ SUTE de crime, neelucidate după 35 de ani
Publicat la data de 22 decembrie 2024
-
Crăciuniţa – simbolul Crăciunului
Publicat la data de 26 decembrie 2024
-
Fotogalerie: Ploieştiul în urmă cu 35 de ani
Autor: Alex POLICALĂ - 22 decembrie 2024
-
Sfântul Ştefan sărbătorit în a treia zi după Crăciun
Publicat la data de 27 decembrie 2024
-
Tradiţii şi obiceiuri de Ignat
Publicat la data de 20 decembrie 2024