Poliţiştii din Prahova au efectuat 8 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi efectuat operaţiuni cu articole pirotehnice, fără a avea acest drept. O tonă de articole pirotehnice în valoare de aproximativ 60.000 lei a fost indisponibilizată. 12 persoane au fost conduse la audieri.

În ziua de 21.12.2017, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au efectuat 8 percheziţii domiciliare, în municipiul Câmpina.

Activităţile au vizat persoane bănuite că ar fi efectuat operaţiuni cu articole pirotehnice, fără a avea acest drept.

Din cercetări a reieşit că, începând cu 1 noiembrie a.c., cei în cauză ar fi achiziţionat ilegal articole pirotehnice din categoria celor interzise a fi deţinute în scopul recomercializării.

De la locaţiile percheziţionate poliţiştii au indisponibilizat şi ridicat o tonă de articole pirotehnice ( 76 116 articole tip petarde şi 81 baterii articole pirotehnice) în valoare de aproximativ 60.000 lei.

Poliţiştii au pus în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele depistate fiind  conduse la audieri.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi comercializarea articolelor pirotehnice din categoria 1 şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

La acţiune au participat şi jandarmi.