Poliţiştii ploieşteni din cadrul Secţiei 1 au desfăşurat o acţiune cu forţe mărite, în Piaţa Halele Centrale din Ploieşti. Au fost aplicate 70 sancţiuni, au fost constatate 3  infracţiuni şi a fost depistat un ploieştean cercetat în trei dosare penale.

La data de 16 noiembrie, în intervalul orar 11-13, 56 de poliţişti din cadrul Secţiei 1 Ploieşti au desfăşurat o acţiune în Piaţa Halele Centrale.

Astfel, în 2 ore, poliţiştii au verificat 30 de agenţi economici şi 30 de producători agricoli, iar pentru abaterile constatate au aplicat 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.450 lei şi au confiscat legume, fructe şi flori în valoare de 3.500 lei.

Totodată au constatat 3 infracţiuni (două de comercializare de produse alterate, una de folosire a unui minor în scop de cerşetorie).

În timpul acţiunii, poliţiştii au depistat un ploieştean cercetat în trei dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, având ca mod de operare inducerea în eroare a persoanelor cu prilejul achiziţionării unor bunuri prin intermediul unui site.

Prejudiciul cauzat în cele trei cauze penale este de 22.650 lei. 

Bănuitul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, cu propunere de sesizare a instanţei în vederea luării unei măsuri preventive.