Tribunalul Prahova urmează să se pronunţe miercuri cu privire la contestaţia procurilor la decizia Judecătoriei Ploieşti de liberare condiţionată a fostului primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, care a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de detenţie la care a fost condamnat pentru fapte de corupţie. Judecătoria Ploieşti a apreciat că acesta ”îşi asumă resposabilitatea pentru fapta comisă şi are o atitudine de acceptare a autorităţii”.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti, care au admis propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarului Ploieşti în privinţa fostului primar al municipiului PIatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, susţin că acesta s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate.

”Aşa cum reiese din caracterizarea depusă la dosarul cauzei, pe întreaga durată a executării pedepsei condamnatul a avut un comportament pozitiv în sensul că nu a fost sancţionat disciplinar şi a fost recompensat o dată, a participat la activităţi lucrative (13 zile câştig) şi la activităţi socio-educative (21) astfel că instanţa apreciază că acesta s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate, iar liberarea anticipată nu prezintă niciun pericol pentru colectivitate” se arată în motivarea Judecătoriei Ploieşti.

Judecătorii consideră, potrivit aceluiaşi document, că fostul edil condamnat pentru corupţie ”îşi asumă resposabilitatea pentru fapta comisă şi are o atitudine de acceptare a autorităţii”. 

Gheorghe Ştefan a primit o pedeapsă de 1278 de zile de detenţie, din care a executat 297 de zile la care se adaugă 235 de zile de arest preventiv şi 13 zile considerate ca executate ca urmare a muncii prestate.

El ar trebui să se elibereze din închisoare la data de 11 august 2019 dacă ar executa integral pedeapsa.

Decizia pronunţată de Judecătoria Ploieşti luna trecută a fost contestată de procurori.