Poliţiştii din Slănic, cu sprijinul colegilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul I.J.P. Prahova, au efectuat 2 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de producerea şi deţinerea de alcool, în afara unui antrepozit fiscal autorizat. Aproape 5.ooo l de băuturi spirtoase şi două cazane de tip alambic au fost indisponibilizate.

La data de 18 septembrie a.c., poliţiştii din Slănic, cu sprijinul colegilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul I.J. Prahova, au efectuat 2 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de producerea şi comercializarea de alcool în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

Din cercetările efectuate au rezultat indicii că doi bărbaţi din comuna Ştefeşti ar  produce şi deţine băuturi spirtoase, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

În urma percheziţiilor efectuate, a fost indisponibilizaţi 4.933 litri de băuturi spirtoase şi instalaţiile de producţie a acestora, respectiv două cazane de tip alambic, a câte 100 litri fiecare.

Prejudiciul estimat în cauză este de 49.330 lei.

La activităţi au participat şi inspectorilor vamali din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Ploieşti