Blocaj în transportul public din Ploieşti. În urma deciziei  aparatului de specialitate  al Primăriei Ploieşti de a nu acorda viză de legalitate pe proiectul de Hotărâre privind acordarea subvenţiei către SC Transport Călători Express SA Ploieşti pentru anul 2016, o parte dintre angajaţii TCE  au declanşat o aşa zisă grevă spontană. 

Conform informaţiilor noastre, în acest moment, o parte dintre autobuzele,tramvaiele şi troleele de pe trasee se retrag la garaj. Proiectul care stârneşte controverse va fi rediscutat la ora 17.30.

Există mai multe semne de întrebare asupra protestului spontan. Conform surselor noastre, conducătorii auto au fost sunaţi de la dispecerat spunându-li--se că ordinul de retragere este dat de către directorul Alexandri Nicolae. Acesta susţine că decizia nu îi aparţine lui, ci liderulor sindicatului majoritar. În aceste condiţii nu înţelegem cum un lider de sindicat poate da un ordin dispecerului de serviciu.

În acest moment, pe trasee au rămas doar conducătorii auto care fac marte  din sindicatul minoritar, aceştia temându-se că protestul spontan va atrage plângeri penale.

Sindicaliştii din sindicatul minoritar susţin că nu au motive de a intra în grevă deoarece drepturile salariale le sunt plătite la zi, neexistând nicio întârziere. 

În plus, aceştia se tem ca ambiţiile colegilor lor, din aşa zisul sindicat majoritar să nu pună în pericol convenţiile cu societăţile comerciale private, convenţii care aduc sume importante în bugetul societăţii comerciale care asigură transportul ploieştenilor. 

Vom reveni cu amănute