Contractul de finanţare pe fonduri europene pentru construcţia pasajului peste calea ferată din vestul Ploieştiului a fost semnat de către primarul Iulian Bădescu şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Liviu Muşat.

Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 90,8 milioane de lei (20,6 milioane de euro), din care 72,2 milioane de lei vor veni din fonduri europene nerambursabile, iar contribuţia municipalităţii ploieştene se va ridica la 1,79 milioane de lei. Contractul este proiectat a fi implementat în 20 de luni, perioadă în care se va construi un pasaj suprateran în prelungirea străzii Mărăşeşti, peste liniile de cale ferată. Cu această ocazie strada Mărăşeşti va fi extinsă de la două la patru benzi, iar podul care va fi construit va avea o lungime de 471 metri. De asemenea va construit un nou sens giratoriu şi patru drumuri de acces pentru riverani şi piste pentru biciclete de-a lungul pasajului.

Potrivit proiectanţilor, noul pod va reduce simţitor timpii de aşteptare pentru conducătorii auto care vor să intre şi să iasă din Ploieşti. Pasajul va face legătura cu DN1 (Centura de Vest), cu viitoarea autostradă A3 dar şi cu satul Strejnicu din cadrul comunei Târgşorul vechi.

„Este ultimul contract de pe lista prioritară. Sperăm acum să facem economii pentru a putea accesa şi alte proiecte de dezvoltare importante pentru Ploieşti“, a declarat Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului.

Acum reprezentanţii primăriei speră ca în termen de cinci luni să poată fi organizată şi licitaţia şi semnat contractul de execuţie. Cea mai mare teamă vine din obiceiul înrădăcinat printre firmele de construcţii  de a contesta la infinit licitaţiile organizate, lucru care poate duce la întârzieri de câteva luni.