Proiectul primarului Adrian Dobre anunţat cu mare tam-tam în campania electorală de a construi un spital municipal la Ploiesti pare a se transforma în...agenţie de turism. Dacă am fi cârcotaşi am putea spune că dacă vrei să cunoşti mai bine Ploieştiul nu ai decât să urmăreşti locaţiile anunţate de edil pentru amplasamentul viitoare unităţi medicale.

Aşa se face că după ce  s-a bătut cu pumnii în piept că locaţia noului spital va fi în curtea unei fostei unităţi militare de pe strada Torcători, ba pe strada Cosminele, ba undeva pe strada Găgeni pe lângă sediul TCE, acum edilul a schimbat datele şi anunţă o nouă locaţie la marginea Ploieştiului.

Deci, am putea avea o nouă unitate medicală, tot de urgenţă,..în spatele Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

„În momentul de faţă verificăm situaţia juridică a terenului şi va trebui să facem un proiect de hotărâre în consiliul local pe zona pe care trebuie să realizăm acest spital pentru a putea intra în faza studiului de fezabilitate. Este vorba de zona din apropierea Spitalului Judeţean. Din punct de vedere al suprafeţei este generoasă şi acum studiem posibilitatea căilor de acces. Acolo există o pepinieră a municipiului de aproximativ 1,3 hectare şi mai este un teren de 3,5 hectare. Terenul este chiar în spatele Spitalului Judeţean, unde este pepiniera“, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

Primarul susţine că noul amplasament nu va afecta planurile (deja avansate) Consiliului Judeţean Prahova de exitindere a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Acum stăm cuminţi şi aşteptăm noua locaţie a spitalului fantomă pe care liberalul Dobre o va anunţa în.. vreo ...trei, patru, cinci luni! Nu de alta, dar facem pariu că aceasta nu este ultima posibilă viitoare locaţie pentru posibilul viitor spital de urgenţă