O femeie angajată pe un post de casier la o bancă din Ploieşti este cercetată pentru delapidare, fiind suspectată că şi-a însuşit aproape un milion de lei şi peste 66.000 de euro din banii băncii. Colega femeii este şi ea cercetată pentru că nu a participat la verificarea numerarului şi la închiderile de casă, făcând posibilă delapidarea.

Potrivit IJP Prahova poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat cercetări într-un dosar penal care a vizat două femei, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de delapidarea şi neglijenţă în serviciu.

Dosarul a fost înaintat Parchetului, cu propunere de emitere a rechizitoriului şi sesizare a instanţei competente a soluţiona cauza.

Din cercetările poliţiştilor au rezultat indicii că una dintre femei, în calitate de casier al unei unităţi bancare, şi-ar fi însuşit din numerarul existent în casieria unităţii, respectiv tezaur, sumele de 999.951,99 ron şi 66.499,90 euro, profitând de faptul că cealaltă nu ar fi participat efectiv la verificarea numerarului şi la închiderile de casă, aceasta din urmă încălcându-şi astfel atribuţiunile de serviciu privind monitorizarea şi închiderea casieriei