De ani de zile Serviciul Public Comunitar Permise Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Prahova se confruntă cu o aglomeraţie la ghişee, aglomeraţie căreia niciunul dintre foştii prefecţi ai judeţului nu au reuşit să îi dea de cap.

Afectate sunt şi examenele pentru obţinerea permisului auto. Conform Telegrama.ro, candidaţii trebuie să aştepte trei luni şi jumătate între proba scrisă şi cea practică.  Reprezentanţii Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto spun că aceste întârzieri la programarea candidaţilor la "oraş" sunt cauzate de numărul mare de cereri şi numărul redus de examinatori.

"Examinatori atestaţi sunt opt în cadrul Serviciului, însă, efectiv, trei prestează această activitate în mod curent, având în vedere aglomeraţia de la ghişee şi atribuţiile pe care le avem. În fiecare zi avem programaţi aproximativ 90 de candidaţi la examenul auto. Noi punem foarte mult preţ pe calitate, astfel că, pentru a evalua corespunzător un candidat şi a-i mai da, dacă este cazul, şi câteva sfaturi, e nevoie cam de 25 de minute pe traseu cu fiecare persoană. Asta pentru categoria B, pentru că la categoriile C, D sau E timpul de examinare creşte şi e nevoie de până la 45 de minute pe traseu cu fiecare candidat. În aceste condiţii, la numericul actual, nu avem cum să evaluăm într-o zi mai mult de 90 de candidaţi. Acesta este motivul pentru care se ajunge la aceste întârzieri", a explicat comisarul Bogdan Cioc, responsabilul compartimentului de examinări auto din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Prahova, pentru Telegrama.ro