Tarife mărite pentru călătoria cu mijloacele de transport în comun, disponibilizarea a aproximativ 100 de angajaţi şi o majorare salarială de ...150 de lei! Acestea au fost concluziile întâlnirii dintre sindicaliştii TCE Ploieşti cu reprezentanţi ai Primăriei Ploieşti, cu Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, cu prefectul Mădălina Lupea şi cu subprefectul Emil Drăgănescu.

Desfăşurată cu uşile închise, întâlnirea, menită să dezamorseze spiritele din societatea care asigură ploieştenilor transportul public, nu prea a adus veşti bune.

După vreo trei ore de discuţii, conducerea Transport Călători Expres a anunţat că ia în calcul implementarea unui plan de restructurare. S-a vorbit, inclusiv, despre disponibilizarea a aproximativ 100 de angajaţi, reprezentând 10% din totalul de 1.007 oameni care lucrează în prezent la fosta RATP. Tot în cadrul planului de măsuri pentru redresarea societăţii se doreşte şi creşterea tarifelor la abonamente, dar şi reducerea frecvenţei cu care circulă mijloacele de transport în comun în Ploieşti.

Totuşi există şi o veste bună...salariaţii vor primi, în a doua jumătate a anului, o majorare salarială de 150 de lei net!!!

La finalul discuţiilor, primarul Adrian Dobre a anunţat că sindicaliştii vor renunţa la greva generală anunţată pentru săptămâna viitoare. Condiţia pusă de reprezentanţii salariaţilor din TCE pentru renunţarea la proteste este ca în viitoarea şedinţă a Consiliului Local Ploieşti să fie aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii.

Alexandri Nicolae, directorul interimar al TCE Ploieşti, a declarat  că după aprobarea bugetului urmează să se semneze un acord între patronat şi sindicate, vizând inclusiv majorarea salariilor cu 150 de lei net de persoană.

Totuşi, pentru a ajunge la majorări, conducerea TCE  trebuie să se încadreze în anvelopa salarială aprobată pentru 2017, lucru posibil doar dacă se fac restructurări de personal

În aceste condiţii, nu putem să nu ne întrebăm cum au fost convinşi sindicaliştii TCE (foarte vocali în mod normal) să renunţe la greva generală şi să accepte disponibilizarea a o sută de colegi şi o majorare infimă, care în contextul creşterii preţurilor nu prea înseamnă mare lucru....