Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  Prahova au făcut controale inopinate la cluburile şi discotecile din judeţ, Zeci de amenzi şi avertismente au fost aplicate pentru neregulile constatate.

ISU Prahova informează că au avut loc controale în perioada 21-22 ianuarie, cu precădere pe parcursul nopţii, în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşul Vălenii de Munte şi în comunele Ceptura şi Tomşani.

În urma celor opt controale efectuate, au fost constatate 34 deficienţe, dintre care 15 au fost înlăturate pe timpul verificărilor. Au fost aplicate 34 sancţiuni contravenţionale, respectiv 22 de avertismente şi 12 amenzi, în cuantum de 22.000 lei.

"Principalele nereguli identificate în teren au constat în: exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni/improvizaţii, neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, nefuncţionarea iluminatului de securitate pentru marcarea căilor de evacuare, neactualizarea/neelaborarea actelor de autoritate şi evidenţelor specifice de apărare împotriva incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, blocarea/reducerea gabaritului căilor de evacuare, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă, neactualizarea planurilor de evacuare ale utilizatorilor în cazul producerii unei situaţii de urgenţă", anunţă ISU Prahova.

Activităţile au fost derulate de pompieri şi reprezentanţi ai inspectoratelor de poliţie şi de jandarmi.