Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit, miercuri, pentru a doua oară, magnitudinea şi adâncimea cutremurului produs în zona Vrancea la ora 1.20. Iniţial, magnitudinea fusese stabilită la 5,2, apoi la 5,4, iar ulterior a fost fixată la 5,3, în timp ce adâncimea fusese inţial la 100 de kilometri, ulterior 97 de kilometri pentru ca apoi să fie rectificată la 98,9 kilometri.

Potrivit ultimelor date publicte de către INFP, cutremurul înregistrat miercuri, la ora 1.20, în zona Vrancea, s-a produs la adâncimea de 98,9 de kilometri şi a avut magnitudinea 5,3. Cele mai apropiate localităţi de epicentru sunt Nereju, Paltin şi Valea Neagră.

"A fost un cutremur intermediar. Nu a avut nicio replică, dar a avut două mişcări. De obicei, cutremurele intermediare nu dau replici", au declarat reprezentanţii INFP pentru News.ro.

Seismul a fost resimţit în Bucureşti şi în mai multe oraşe.

Un cutremur cu magnitudine 5,3 a avut loc în 24 septembrie, la ora 2.11, resimţindu-se şi în Bucureşti. Seismul s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 112,3 kilometri.