Primăria Ploieşti a finalizat licitaţia pentru reabilitarea căii de rulare a tramvaielor pe traseul 102 în segmentul cuprins între Spitalul Judeţean şi intersecţia cu Bulevardul Republicii. Cum valoarea estimată pentru execuţia lucrării se ridică la suma de 44,1 milioane de lei, fără TVA s-a organizat licitaţie deschisă pe criteriul celui mai mic preţ

11 ofertanţi însumând 47 de societăţi în asociere s-au înscris la licitaţie.

Câştigătorul licitaţiei de atribuire a contractului de execuţie este o reprezentat de o asociere de patru firme: SC Mari Vila Com SRL,  SC Leonhard Weiss, SC Aquila Construct SRL,  SC ELCO Bucureşti SRL, având un preţ ofertat de 30.6 milioane de lei, durata de execuţie fiind de 15 luni de la data semnării contractului.

Ofertanţii au trebuit să facă dovada capabilităţilor tehnice şi profesionale, pe o durată de 5 ani în reabilitarea căilor de tramvai. Firmele participante au mai trebuit să dovedească că au echipamente, utilaje şi alte echipamente pentru a se angrena într-o lucrare de mare dificultate.

Contractul de execuţie presupune realizarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii de transport public aferentă liniei de tramvai 102, etapa I, pe o lungime de 4,55 km cale simplă de rulare şi  implică refacerea infrastructurii şi suprastructurii căii de rulare a tramvaiului, refacerea liniei aeriene de contact, refacerea stâlpilor de susţinere a reţelei de contact, amenajări ale amprizei de tramvai, inclusiv a staţiilor de tramvai, amenajări legate de colectarea şi evacuarea apelor din precipitaţii şi a apelor de infiltraţie, precum şi reabilitarea infrastructurii rutiere la final.