Cristian Ganea, primarul interimar al Ploieştiului, este în aceste zile într-o vizită de lucru în Germania, la invitaţia autorităţilor locale din mai multe oraşe. Cristian Ganea s-a întâlnit cu reprezentanţii unor autorităţi din landul Bavaria, land condus de social democraţi (SPD)

O prima vizită a avut loc în orasul Passau, unde Ganea s-a întâlnit cu Jurgen Dupper (SPD), primarul oraşului Passau şi cu managerul spitalului clinic din localitate. La întâlniri  au participat  şi Georg Wagner şi Marius Zamfirescu. Wagner cunoaşte foarte bine Ploieştiul, fiind persoana care a sponsorizat mai multe spitale din municipiu, donând mobilier spitalicesc la standarde europene. De asemenea, Georg Wagner a ajutat şi comunele Cosminele şi Păcureţi, tot în domeniul medical. Marius Zamfirescu este un român originar din Ploiesti stabilit în Furstenzell care doreşte să ajute municipiul nostru în relaţiile cu autorităţile germane.

„Am discutat despre posibilitatea colaborării în domeniul medical, despre atragerea de fonduri europene pentru modernizarea spitalelor din Ploieşti. Autorităţile germane şi-au exprimat disponibilitatea de a organiza mai multe schimburi de experienţă pentru cadrele medicale din Ploieşti”, ne-a declarat Cristian Ganea.

Menţionăm că Passau este o localitate cu 60.000 de locuitori şi are un buget anual de 300 de milioane de euro, primind subvenţii pentru sănătate de la statul german. Prin comparaţie, Ploieştiul are 200.000 de locuitori şi un buget de trei ori mai mic.

Ganea s-a întâlnit si cu autorităţile locale din Furstenzell, o localitate cu 8000 de locuitori unde Consiliul local are nu mai puţin de 20 de consilieri. Împreună cu Manfred Hammer (SPD),  primarul localităţii, Ganea a vizitat spitalul oraşului, o clădire construită în anii 1800, care a fost renovată şi dotată la standarde moderne. Edilul german şi-a arătat disponibilitatea de a ajuta Ploieştiul în domeniul sanitar.

“ Sunt consecvent în direcţia deschiderii Ploieştiului pe plan internaţional. Colaborările cu localităţile din alte ţări sunt esenţiale pentru dezvoltarea oraşului nostru. Sper ca următoarele administraţii ale Ploieştiului să menţină această linie. Sunt beneficii imense pentru Ploieşti şi trebuie valorificate! “ a declarat Ganea