O dubă care transporta deţinuţi a fost implicată într-un grav accident de circulaţie, ieri, în apropiere de Buzău.

Un deţinut extrădat după doi ani de căutari din Marea Britanie a fost accidentat în duba poliţiei din Buzău. Evenimentul s-a produs pe DN1B care leagă oraşul Ploieşti de Buzău. Doi poliţişti de la arestul IPJ şi infractorul au ajuns în spital cu leziuni multiple.
Accidentul s-a produs la întoarcerea autospecialei de poliţie de la Curtea de Apel Ploieşti.  Arestatul transportat cu duba este un personaj căutat mai bine de doi ani de procurorii DIICOT. Pe numele acestuia s-a deschis încă din anul 2013 un dosar penal pentru infracţiuni de trafic de persoane şi proxenetism.
Bărbatul a fugit din ţară iar autorităţile au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare. La începutul lunii decembrie proxenetul a fost extrădat în România de autorităţile britanice.
DIICOT Buzău a făcut cerere de prelungire a mandatului de arestare preventivă pana pe 31 ianuarie iar inculpatul a contestat măsura la Curtea de Apel Ploieşti, iar contestaţia s-a judecat ieri.
Arestatul şi cei doi poliţişti din dubă au fost şi ei răniţi. Infractorul este acum păzit pe patul de spital pentru a nu dispărea din nou aşa cum a făcut în urmă cu trei ani.