Un cititor al Jurnalului Prahovean ne-a semnalat o situaţie îngrijorătoare care se petrece la blocurile în curs de reabilitare din Ploieşti.

"Despre regulile de protectia munci si siguranta pietonilor nu observa nimeni?De trei saptamani aceasi poveste,chiar nu mai avem oameni de control in acest oras???
In nici o tara civilizata din aceasta uniune europeana nu ar fi fost permise aceste lucrari inainte de luarea tuturor masurilor de siguranta!
La blocul situat intre statia de autobuz din fata magazinului MEGA IMAGE si pana la trecerea de pietoni care se afla in fata restaurantului Prestige (Scoala generala nr. 5) nu se respecta nici o regula de protectia munci si siguranta a pietonilor!
Nu sunt semne de atentionare ca se lucreaza la inaltime,pietonii sunt obligati sa circule pe trotuar printre partile componente ale schelei sau cei care evita trotuarul sunt obligati sa circule pe carosabil,printre masinile parcate si masinile care circula
inspre intersectia de la Nord.
La parterul blocului sunt magazine,nu exista nici o plasa de protectie care este obligatorie la astfel de lucrari!
Daca un muncitor scapa o scula,o galeata sau vantul sufla o bucata de izolatie poate sa omoare un copil (asta asteptam?) sau sa cada pe parbrizul de la o masina care se afla in miscare!.

Pietonii circula si muncitorii ridica componente de la schela cu sfoara!
Lipsesc castile si centurile de siguranta!
Ce spune legea,ce masuri se impun in astfel de situatii?",
ne-a comunicat cititorul nostru.

În urma mesajului, am sesizat membrii Comisiei 4 (Urbanism şi lucrări publice) din Consiliul Local Ploieşti, comisie condusă de social democratul George Botez. Comisia a dispus notificarea urgentă a constructorului pentru intrarea în legalitate şi pentru respectarea regulilor prin care sunt protejaţi pietonii. Constructorii au 48 de ore la dispoziţie pentru a remedia problema,  astfel încât pietonii să nu mai fie în pericol când trec prin zonă.