Cinci membri ai unor clanuri ţigăneşti din Ploieşti autointitulaţi "clarvăzători”, "tămăduitori” sau "bioterapeuţi”, printre care "Mama Elena”, "clarvăzătorul Lucian” şi "tămăduitorul Zăvranov”, au fost arestaţi preventiv pentru şantaj şi înşelăciune în baza unor mandate emise de Judecătorie, scrie Mediafax.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au emis, joi, mandate de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi înşelăciune pe numele a cinci persoane, între care trei bărbaţi şi două femei, autointitulate "tămăduitori”, "clarvăzători” sau "bioenergoterapeuţi”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei cinci fuseseră ridicaţi de la domiciliile lor din Ploieşti în cursul zilei de miercuri, în urma mai multor percheziţii, într-un dosar în care sunt acuzaţi că au înşelat mai multe persoane şi le-au şantajat, ameninţându-le familiile, suspecţii reuşind să obţină de la victime suma totală de 200.000 de lei prin comiterea infracţiunilor de şantaj şi înşelăciune.

Trei dintre cei cinci arestaţi preventiv în acest dosar îşi promovau pe internet afacerile, susţinând că au puteri miraculoase de vindecare sau că pot să-i ajute pe oameni să-şi găsească fericirea. Unul dintre suspecţi, Lucian Mantu, cunoscut în lumea interlopă din Ploieşti drept "Cezar a lu' Timişoara” s-a autointitulat "clarvăzătorul bioterapeut Cezar Lucian”.

Într-un film postat pe internet, Cezar Lucian este prezentat drept "un fenomen pentru că poate afla orice informaţie despre trecutul sau viitorul oamenilor” şi susţine că citeşte "în aură”.

"Cu ochii spiritului văd lucruri pe care nu le-au văzut niciodată ochii trupului. (…) Eu sunt clarvăzător ce citesc în aură, văd aura, câmpul energetic ce înconjoară fiecare fiinţă, putând citi în acestea informaţii despre viaţa persoanei. Văd imagini în aură şi în funcţie de locul şi distanţa faţă de trupul fizic pot determina în timpul în care s-a petrecut sau se petrece ceea ce văd. De asemenea, pot vedea încurcătura energetică ce însoţeşte faptele accesate, aceasta însemnând pozitivismul sau negativismul faptelor raportat la persoana şi starea emoţională şi de sănătate a celui vizat. Uneori, pot vedea şi destinul rudelor sau persoanelor apropiate ce apar încâmpul energetic”, susţine autointitulatul clarvăzător în filmul postat pe internet.

Un alt suspect arestat preventiv este Anghel George Zătreanu, autointitulat "Incontestabilul si renumitul Clarvãzãtor si Tãmãduitor Anghel Zãvranov” care "este ajutorul şi speranţa tuturor celor cu probleme şi necazuri”. Zăvranov se prezintă drept "un om cu chip de înger, cu suflet mare”, spune că nu este vrăjitor, recunoaşte că nu este doctor, dar susţine că este "trimisul lui Dumnezeu”

"În timpul descântecelor mele vãd, simt suflete chinuite, bântuite, posedate, coordonate de lumea întunecatã, care sunt copleşite de anumite stãri, vicii, alcool, narcotice, divorturi, destrãmãri de cupluri, neajunsuri, ura de sine si de semeni, inclusiv pierderea credinţei. Îmi este imposibil şi inadmisibil ca eu sã nu îmi îndeplinescmisiunea aici, acum pe Pãmânt faţã de aceste suflete, sã-i eliberez din aceastã lumea a întunericului si sã-i cãlãuzesc prin harul ce mi-a fost dat cãtre divinitate”, susţine auto-intitulatul tămăduitor într-o postare în spaţiul virtual.

Printre cei cinci arestaţi preventiv se numără şi Elena Laura Burtea, care îşi spune "Mama Elena”.susţinând că este "Regina Magiei Albe, înzestrată de Dumnezeu cu harul de a ajuta persoane lipsite de orice speranţă”. Pe site-ul personal, "Mama Elena” se laudă că a fost mediatizată la televizor şi în reviste şi că poate vedea trecutul, prezentul şi viitorul "prin cărţile magice, moştenite din generaţie în generaţie de peste 200 de ani”.

Ceilalţi doi arestaţi preventiv în acest dosar sunt Maria Burtea, zisă "Baba Maria” şi Anghel Suraj Zătreanu.

Decizia Judecătoriei Ploieşti privind emiterea mandatelor de arestare pe numele celor cinci poate fi contestată.

În urma percheziţiilor de miercuri, anchetatorii au descoperit la locuinţele suspecţilor 27.000 de dolari USD, 5.000 de euro şi 1.500 de lei, despre care se bănuieşte că provin din activitatea infracţională, precum şi 40 de carduri bancare, două laptopuri şi 11 telefoane mobile, care ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

"Clarvăzătorii” şi "tămăduitorii”sunt suspectaţi că, de la începutul acestui an, au înşelat 30 de persoane din ţară şi din străinătate cărora le-au promis rezolvarea unor probleme personale şi de sănătate, în schimbul unor sume de bani. După o primă "şedinţă de vindecare”, suspecţii cereau sume de bani din ce în ce mai mari, iar dacă erau refuzaţi ameninţau că rudele celor care apelau la ei vor muri sau vor avea de suferit.