Întâlnirile Consiliului Local Ploieşti au devenit un fel de ...circ ad-hoc (şi îmi cer scuze de la artiştii de circ dacă se simt jigniţi de comparaţia mea).

Pe o temperatură care depăşea 36 de grade Celsius, la umbră, aleşii locali ploieşteni s-au întâlnit într-o şedinţă extraordinară pentru a vota mai multe proiecte importante pentru activitatea oraşului.

Doar că, mulţi dintre aleşii locali nu înţeleg importanţa unui post de consilier şi pun pe primul plan activitatea politică şi nici decum cea administrativă.

Un bun exemplu în acest sens îl constituie şi modul în care votează aleşii. Mulţi dintre ei uită să ridice mâna, iar Simona Albu, secretarul Primăriei Ploieşti, constată, de multe ori, că sunt mult mai puţine voturi decât numărul consilierilor prezenţi.

Pentru a rezolva problema, preşedintele de şedinţă, George Botez a decis că este cazul să...strige catalogul. Aşa că a întrebat nominal, fiecare consilier cum a votat. Şi nu o singură dată, ci de patru ori.

Aleşii PNL au dovedit din nou că, pentru ei, politica este pe primul plan, şi s-au opus reîntoarcerii Parcului Andrei Mureşanu în patrimoniul municipalităţii. Motivaţia: firma care concesionase zona pentru a construi o bază de minifotbal a tăiat mai mulţi copaci...

„A fost terenul adus la starea iniţială? Din informaţiile mele acolo au fost tăiaţi mai mulţi copaci”, a spus liberalul Ionuţ Ionescu. În opinia liberalului, parcul nu trebuia preluat de municipalitate până când firma nu ar fi replantat copacii...Intersantă părere, putem spune, dar într-o asemenea situaţia, municipalitatea nu ar fi putut nici măcar să măture aleile parcului şi ne întrebăm cine şi-ar fi asumat responsabilitatea de a transforma zona într-un depozit de gunoi?

Nu putem să nu punctăm, din nou, intervenţiile „savuroase” ale liberalului Gheorghe Sârbu, care la fiecare „reprezentaţie” chinuie sărmana limbă română. Dar dacă liderii PNL sunt mulţumiţi de activitatea domniei sale noi le recomandăm, totuşi, să îl înveţe, măcar, acordul subiectului cu predicatul..

Iar la final, liberalii au părăsit sala, în stilul caracteristic, nemulţumiţi de faptul că era nevoie de AGA la SC Hale şi Pieţe SA.