Timp de 3 zile, Sinaia se transformă într-un centru al culturii româneşti. Vineri se dă startul celei de-a VII-a ediţii a festivalului FILM 4 FUN care va avea loc în perioada 31 iulie-2 august la Sinaia, în Casino şi în Parcul Dimitrie Ghica.

Scopul declarat al Festivalului Film 4 Fun este promovarea filmului românesc şi a noilor generaţii de cineaşti, în încercarea de a readuce publicul în sălile de cinema.

Evenimentul are programate o serie de spectacole de teatru şi proiecţii de film gratuite pentru locuitorii din Sinaia şi turiştii din zonă.

Printre ele, spectacolul de teatru “Conu Leonida faţă cu reacţiunea”, în regia Bogdanei Darie, cu Cristian Creţu, Andrei Ciopec şi Cozmin Dinu şi spectacolul de marionete pentru copii “Cei trei purceluşi”, prezentat de compania de teatru Hhai-Hui.

“Am ales pentru cele 3 zile la Sinaia filme de comedie care au rulat în cinematografele din România şi care au avut succes la public. «Cuscrii», «America venim!» şi «Despre oameni şi melci» sunt trei filme care conving publicul şi îl apropie de sala de cinema. De asemenea, am ales o serie de scurtmetraje precum «Mâine, Bach», «Dopul scuză mijloacele», «Brigada Neagră» sau «De ce au dispărut dinozaurii? », filme pe care spectatorii din Sinaia ar trebui să le vadă”, a declarant Laura Baron, directorul festivalului.

Ca şi anul trecut, Film 4 Fun propune un concurs de scurtmetraje realizate cu telefonul mobil. Durata maximă a filmelor este de 3 minute, iar tema abordată în acest an este “Sinaia – the best place to spend your summer”.

La cea de-a 7 ediţie trofeul Film 4 Fun va fi înmânat actriţei Rodica Popescu Bitănescu, care a încântat publicul ani la rând cu comedii savuroase.

Prezenţi în acest an în cadrul evenimentului, alături de gazda festivalului Manuela Hărăbor vor fi şi invitaţii speciali precum Florin Zamfirescu, Magda Catone, Alexandru Bindea, Sandu Gruia, Gabriel Spahiu, Ruxandra Enescu, Bianca Brad, Oana Sârbu, Viorel Păunescu si alţii.

FILM 4 FUN este organizat de Fundaţia CINEREMEMBER în parteneriat cu Primăria Sinaia.