Fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu rămâne în arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis contestaţia procurorilor la decizia anterioară a instanţei de plasare a fostului edil în arest la domiciliu.

Judecătorii ICCJ au înlocuit, pe 10 iulie, măsura arestului preventiv cu cel la domiciliu în cazul fostului primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, măsura nefiind definitivă.

Decizia a fost atacată de procurorii anticorupţie, instanţa supremă admiţând contestaţia şi hotărând definitiv ca Bădescu să rămână în arest.

În 3 martie, Iulian Bădescu a fost reţinut de procurorii DNA, în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local. Ulterior, el a fost arestat preventiv de Tribunalul Prahova. În 10 martie, Bădescu şi-a dat demisia din funcţia de primar al Ploieştiului şi din funcţiile deţinute în PSD, renunţând şi la calitatea de membru al acestei formaţiuni politice.