Consilierul local Paul Palaş este la un pas să piardă mandatul de ales. Biroul municipal al PNL a decis excluderea lui Palaş pe motiv că acesta votează împotriva deciziilor partidului în şedinţele Consiliului Local Ploieşti.

Anunţul a fost făcut de George Ionescu, copreşedintele PNL, într-o conferinţă de presă la care participau Alina Gorghiu, preşedintele PNL, şi Gheorghe Flutur, secretarul general al partidului. Cazul Palaş a fost dat ca exemplu în momentul în care jurnaliştii au întrebat cum vor fi învăţaţi aleşii locali şi judeţeni din Prahova să facă opoziţie adevărat în consiliile locale.

Excluderea lui Palaş trebuie, însă, validată şi de Biroul Permanent Judeţean al PNL pentru a deveni definitivă.

Eliminarea lui Paul Palaş din PNL este o pierdere reală pentru formaţiunea politică. Palaş, aflat la al treilea mandat de consilier local, ar putea fi oricând un candidat cu şanse la postul de primar al Ploieştiului. Este printre puţinii aleşi locali ploieşteni care a pus întotdeauna în faţă interesul cetăţeanului şi mai puţin pe cel al partidului.

Preşedinte al Comisiei de Buget Finanţe din CL Ploieşti, Paul Palaş a devenit "spaima" şefilor de instituţii şi de direcţii din Primăria Ploieşti, care în momentul în care solicitau diverse investiţii (e drept unele nejustificate) se loveau de opoziţia liberalului, acesta demonstrând că se poate avea grijă de banul public.

Paul Palaş nu este un membru de partid comod, fiindu-i străină atitudinea gen "da, şefu", fiind obişnuit să îşi spună întotdeauna punctul de vedere. Excluderea sa din PNL, face ca partidul să piardă un politician onest, carismatic şi mai ales, un bun profesionist. Mai mult ca sigur că la baza excluderii consilierului din PNL au stat vechile conflicte(din perioada în care era membru PDL) cu Roberta Anastase şi Andrei Volosevici. Astfel, Andrei Volosevici scapă de unul dintre posibilii contracandidaţi pentru o viitoare candidatură la fotoliul de primar al Ploieştiului.

Iar, Paul Palaş, onest cum îl ştim, va refuza, cu siguranţă, să candideze din partea altui partid.

Şi uite aşa, PNL va rămâne în Consiliul Local cu oameni precum bufonul Gheorghe Sârbu sau Ionuţ Ionescu, care este cercetat sub control judiciar de DNA pentru luare de mită