Instanţa supremă a decis, vineri, ca preşedintele CJ Prahova Mircea Cosma şi fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, să rămână sub control judiciar şi să respecte toate condiţiile stabilite de procurori prin măsura preventivă luată în dosarul fraudării de fonduri UE

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins astfel cererile formulate de Mircea şi Vlad Cosma, de eliminare a unor condiţii ale procurorilor, cel dintâi dorind să îşi exercite în continuare funcţia, iar fiul său arătând că riscă să îl întâlnească accidental pe Sebastian Ghiţă la Parlament.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova şi de deputatul PSD tot la instanţa supremă.

Mircea Cosma, care, sub control judiciar, nu-şi poate exercita funcţia de preşedinte al CJ Prahova, solicitase eliminarea acestei condiţii.

Vlad Cosma, care are interdicţie de a se întâlni cu Sebastian Ghiţă, fiind vizat şi el în dosar, a arătat în solicitarea sa că face parte din acelaşi grup parlamentar cu acesta şi că sunt mari şanse să îl întâlnească accidental la Parlament. Deputatul PSD a cerut instanţei să lămurească modul în care el îşi poate îndeplini obligaţiile de parlamentar, în situaţia creată de condiţiile controlului judiciar în cazul său.

Mircea şi Vlad Cosma mai trebuie să respecte următoarele obligaţii sub control judiciar: să se prezinte la DNA Ploieşti, ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată DNA Ploieşti cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent; să nu se apropie de alte persoane nominalizate şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.