Şeful Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti, Daniel Cristian Petre, arestat preventiv marţi seară pentru luare de mită, a fost transportat, miercuri dimineaţă, la Spitalul Penitenciar Jilava, întrucât i s-a făcut rău la scurt timp după aflarea sentinţei Curţii de Apel Ploieşti.

Potrivit unor surse din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Daniel Cristian Petre a ajuns, marţi seară, la unitatea medicală, fiind internat la secţia de cardiologie, scrie MEDIAFAX.

Şeful Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti a avut nevoie de îngrijiri medicale întrucât i s-a făcut rău la scurt timp după aflarea sentinţei Curţii de Apel Ploieşti, care a admis contestaţia procurorilor DNA Ploieşti la decizia Tribunalului Prahova care îl plasase în arest la domiciliu.

Miercuri dimineaţă, Petre, care şi-a petrecut noaptea la SJU Ploieşti, sub pază, a fost transferat cu o ambulanţă la Spitalul Penitenciar Jilava.

Petre fusese reţinut în 4 februarie de către procurorii DNA pentru mai multe infracţiuni de luare de mită şi prezentat, în ziua următoare, Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă, însă magistraţii instanţei de fond au dispus arestul la domiciliu.

Procurorii au contestat însă decizia, iar Curtea de Apel Ploieşti a admis, marţi seară, acţiunea, astfel că Daniel Cristian Petre a fost arestat preventiv.

Faptele de care este acuzat Daniel Cristian Petre ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta era director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, având atribuţii delegate de administrator public şi ulterior director executiv la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova.

Conform unui comunicat al DNA, în perioada aprilie - mai 2012 Daniel Petre a primit în trei rânduri, de la un denunţător, sumele de 20.000 de lei, 10.000 de lei şi respectiv 20.000 de lei, pentru ca, în calitate de director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, cu atribuţii delegate de administrator public, să facă demersuri pentru favorizarea unei firme, în sensul atribuirii unei lucrări finanţate de CJ pentru modernizarea unui drum judeţean.