Demarată în luna noiembrie la Vălenii de Munte, campania „Micul dejun cu miere”, destinată încurajării consumului de miere a ajuns şi la elevii din comuna Măgurele  Evenimentul, s-a derulat cu sprijinul Asociaţiei Procesatorilor şi Exportatorilor de Miere de Albine din România (A.P.E.M.A.R) , al Consiliului Judeţean Prahova si al primăriei Măgurele.

Acţiunea face parte dintr-o campanie educaţională care are loc în întreaga Uniune Europeană şi care îşi propune conştientizarea tinerilor asupra necesităţii unui stil de viaţă sănătos, ceea ce presupune si o alimentaţie sănătoasă.

Campania „Micul dejun cu miere” a fost organizată, pentru prima oară în urmă cu 7 ani de Asociaţia Apicultorilor Sloveni. România  participă  la această acţiune  prin iniţiativa A.P.E.M.A.R, care organizează periodic întâlniri la nivel local, între reprezentanţi ai organizaţiilor care activează în domeniul apicol şi tinerii din şcoli. Cu această ocazie au loc scurte prezentări pe tema mierii, a apiculturii şi a mediului, urmate de distribuirea unor materiale informaţionale.

La evenimentul de la Măgurele au participat alături de primarul Vasilică Diaconu, mai mulţi consilieri judeţeni, precum şi  reprezentanţi ai unităţii de învaţământ din localitate.