Conducerea Consiliului Judeţean a semnat un nou contract de finanţare privind reabilitarea unui centru terapeutic pentru persoane cu handicap din satul Tătărăi, comuna Poienarii Burchii, în cadrul Programului Operaţional Regional, „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale“.

Este vorba despre proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi dotarea cu echipamente specifice nevoilor beneficiarilor de servicii din CITOPAH (Centru de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap) Tătărăi, judeţul Prahova“, cu o valoare totală de 3.989.150 lei din care valoarea totală eligibilă este de 2.857.277 lei.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea calităţii infrastructurii şi a gradului de confort, dezvoltarea serviciilor oferite în cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap, Tătărăi prin realizarea lucrărilor de consolidare, reabilitare, modernizare şi echipare. Astfel, vor fi realizate lucrări de consolidare,  amenajare şi dotare a clădirii Pavilion bolnavi (C11) din cadrul CITOPAH Tătărăi în vederea redării circuitului funcţional al clădirii. Alte lucrări mai prevăd construirea unei sere cu suprafaţa de 70 mp pentru dezvoltarea serviciilor destinate recuperării şi implicării active a persoanelor beneficiare ale serviciilor din cadrul centrului.

Beneficiarii proiectului vor fi cele 47 de personae adulte cu handicap, personalul care lucrează în cadrul centrului dar şi familiile persoanelor protejate în centru. Totodată, finalizarea acestui proiect va face ca numărul persoanelor adulte care beneficiază  de infrastructura pentru servicii sociale să crească de la 47 la 66 de persoane. Durata de implementare a proiectului este de 14 luni.