Primăria Ploieşti va supune dezbaterii publice propunerea Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului în privinţa creării unui sens unic circular în jurul Pieţei şi Halelor Centrale.  Problema a fost discutată în cadrul Comisiei de Circulaţiei, la începutul acestei luni, dar nu s-a luat nicio decizie (detalii aici).  

„Primăria municipiului Ploieşti, prin Direcţia Tehnic Investiţii, informează ploieştenii că în cadrul Comisiei de Circulaţie s-a discutat despre schimbarea sensului de circulaţie  pe unele străzi din zona Halelor Centrale. Pentru a se lua aceasta decizie, municipalitatea supune spre consultare publică aceasta  propunere. Cei interesaţi pot trimite sugestii la adresa de e-mail: [email protected] sau la nr. de fax: 0244 592255“, se arată în comunicatul Primăriei Ploieşti.

Prima vizată este strada Gheorghe Doja pe care Poliţia Rutieră propune instituirea sensului unic de la intersecţia cu strada Romană către intersecţia cu strada George Coşbuc.

Pe strada Vasile Milea, de la intersecţia cu George Coşbuc/Gheorghe Doja până la intersecţia cu strada Emil Zola.

Pe străzile  Emil Zola şi Erou Călin Cătălin, de la intersecţia cu strada Vasile Milea până la intersecţia cu străzile George Coşbuc/Ştefan Greceanu.

Pe strada Romană, de la intersecţia cu strada George Coşbuc până la intersecţia cu strada Gheorghe Doja.

Practic, s-ar crea un inel cu un singur sens în jurul Halelor şi Pieţei Centrale şi care în opinia Poliţiei Rutiere are menirea de a fluidiza traficul rutier în această zonă foarte aglomerată din centrul Ploieştiului. Evident, aplicarea măsurii ar putea avea şi efecte contrari ducând la o încurcătură mai mare a traficului din zonă.

Click pe imagine