Un incendiu devastator s-a produs vineri seară în curtea unei gospodării din Buşteni, după ce mai multe căpiţe cu fân au luat foc în mod inexplicabil. Focul care a cuprins paiele cu repeziciune risca să se întindă şi la construcţiile aflate în preajmă. 

Alertaţi de flăcările mari şi de fumul gros, localnicii au sunat imediat la apelul unic de urgenţă şi au sărit cu găleţile de apă pentru a stinge vâlvătaia. Sosiţi la faţa locului, pompierii militari din Sinaia şi Buşteni au intervenit cu trei autospeciale pentru stingerea incendiului, focul fiind lichidat dupa mai bine de o oră. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Proprietarii spun că nu-şi explică izbucnirea focului, mai ales că acesta s-a pornit chiar din mijlocul căpiţelor şi bănuiesc că focul a fost  pus intenţionat sau a fost joaca unor copii cu focul, prin căpiţele cu fân. Acum  oamenii s-au ales cu fânul pentru animale mistuit de flacări, iar pagubele materiale depăşesc 13.000 de lei.

Poliţiştii şi pompierii au deschis o anchetă pentru aflarea împrejurărilor în care s-a produs incendiul şi cine se face vinovat de producerea acestuia.