Mai mule grupuri de turişti au trăit momente de spaimă, miercuri după amiază, după ce au rămas blocaţi  pe traseul Jepii Mici din Bucegi, din cauza unei viituri. Oamenii povestesc că au fost surprinşi de o ploaie torenţială care treptat a format o viitură, iar traseul nu a mai putut fi străbătul în siguranţă. În cele din urmă turiştii au fost aduşi în siguranţă la poalele muntelui de către salvatorii montani. Turiştii care au vrut să coboare de pe platoul Bucegi în staţiunea Buşteni pe Valea Caraiman au avut parte de o aventură în toată regula, după ce o viitură le-a tăiat calea în mai multe locuri, iar traseul a devenit alunecos şi impracticabil. Speriaţi, turiştii au cerut ajutorul pe telefonul mobil. O echipă formată din salvamontişti şi jandarmi montani, a intervenit pentru aducerea în siguranţă la poalele muntelui a grupului de turişti blocaţi de aversă pe traseul Jepii mici.

“ A fost o după amiază dificilă după ce condiţiile meteo au impus intervenţia noastră. O aversă puternică însoţită de grindină şi descărcări electrice, au transformat platoul Bucegi într-un peisaj de iarnă iar traseele de abrupt au devenit impracticabile din cauza torenţilor care s-au format. Mulţi turişti au fost surprinşi de ploaia torenţială  la coborâre pe Valea Caraiman iar poteca a devenit impracticabilă. Ne-am deplasat la faţa locului pentru a ajuta turiştii să treacă peste aceşti torenţi iar mai apoi să-i aducem teferi la poalele muntelui.”, ne-a spus Gheorghe Haiduc – şef Salvamont Buşteni.

Salvatorii montani  îi sfătuiesc pe iubitorii de drumeţii montane să fie bine echipaţi, să nu se abată de la marcajele instalate pe trasee şi mai ales să consulte prognoza meteo pentru ziua în curs.  La munte, capriciile vremii pot transforma cu uşurinţă o simplă drumeţie pe un traseu de abrupt,  într-un adevărat coşmar.