Unul dintre cele mai disputate proiecte adoptate de Consiliul Local Ploieşti îl reprezintă cu siguranţă construirea unei baze de minifotbal în zona Parcului Cina. Locuitorii din zonă au protestat pentru distrugerea zonei verzi, la fel şi preoţii bisericii din cartier. Totuşi valoarea investiţiei ar fi adus un plus de valoare zonei şi ar fi plasat Ploieştiul pe harta competiţiilor internaţionale de minifotbal.

Vă reamintim că prin HCL nr. 166/2013, Consiliul Local Ploieşti decidea scoaterea la licitaţie publică a unei suprafeţe de 5219 metri pătraţi din cadrul Parcului Andrei Mureşeanu din zona Nord, pentru a se construi o bază sportivă modernă, destinată sportului de masă. Proiectul obţinut prin intermediul Federaţiei Europene de Minifotbal ar fi adus Ploieştiului o investiţie de patru milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

În urma licitaţiei, concesiunea terenului pe o perioadă de 49 de ani a fost obţinută de firma Lider Sport SRL care a şi încheiat contractul, obţinând concesiunea la un preţ anual de 3.144 euro/an.

Deşi potrivit caietului de sarcini al concesiunii, concesionarul avea obligaţia de a obţine autorizaţia de construire în termen de 12 luni de la data concesionării, acesta nu a depus documentaţia completă la compartimentul de urbanism, astfel încât la acest moment, autorizaţia nu este emisă.

În mod indiscutabil, având în vedere că potrivit art. 7.12 din regulamentul de licitaţie publică, anexă la HCL nr.166/29 aprilie 2013, concesionarul avea obligaţia că în termen  de 12 luni de la data concesionarii să obţină autorizaţia de construire, sub sancţiunea pierderii valabilitaţii concesiunii,  în acest moment concesiunea este desfiinţată de drept, iar parcul  îşi va relua utilitatea publică.

Urmează că municipalitatea să constate încetarea concesiunii  şi să anunţe public încetarea colaborării cu firma Lider Sport.

Singurul lucru pe care autorităţile locale îl au de explicat rămâne tăierea pomilor din parc, anterior obţinerii autorizaţiei de construire, iar cineva ar trebui să răspundă pentru acest lucru!