6.100 de suporteri au venit la debutul noului Petrolul pe stadionul Ilie Oană. De parcă nu s-ar fi schimbat nimic. De fapt, în afara pasiunii fanilor pentru culorile galben-albastre, s-a schimbat totul. Echipa, eşalonul, chiar şi gazonul stadionului Ilie Oană, în rău, după ce fusese revitalizat în primăvară. 

Ca fotbal, adversara Petrolului e chiar acolo, undeva la mijlocul primului eşalon judeţean, în timp ce e cât se poate de clar că echipa antrenată de Tavi Grigore are tot dreptul să ţintească evadarea către fotbalul naţional.

Are ce-i trebuie. Nu neapărat un lot bun per-ansamblu, ci jucători care fac diferenţa. Iar printre aceştia sunt şi cei doi care vor pleca săptămâna viitoare la Boldeşti, Puchea şi Micu.

Cel mai important fotbalist al Petrolului este Claudiu Tudor, prin care trece tot jocul gândit de Tavi Grigore. El a deschis scorul suficient de repede pentru a taia Tufeniul de la radacina, cu un sut de la 16 metri, dupa preluare pe piept. Faza de fotbalist adica.

Decebal Nae a inscris la doar trei minute pentru 2-0 si, pana sa treaca prima jumatate de ora, s-a facut 3-0, prin golul lui Puchea.

In repriza secunda, s-a jucat la modul economic, dar chiar si asa, ploiestenii si-au trecut ocazii mari in cont. Un singur gol pana la final, inscris de pustiul Nitescu, la doar doua minute dupa ca intrase pe teren.

 

Spuneam ca s-a schimbat totul, mai putin pasiunea suporterilor galben-albastri. Nu s-a mai vazut sa ai la liga a patra 6.000 de fani in tribune! Care sa cante tot meciul, sa regizeze un adevarat spectacol dedicat Petrolului.

Printre mesajele afisate, unul a fost un apel catre echipele care au reprezentat ceva, intr-un moment in care Liga I e invadata de ambitiile unor primari pe viata din comune bogate si prea putin umblate de organele de control. „Timişoara, Galaţi, Rapid, Constanţa, Vaslui, U Cluj, Piteşti nu cedaţi!”, le-au transmis lupii. 

Alt mesaj a fost unul de suflet pentru toti suporterii: „Copil sau adult resimt acel fior / Petrolul, caruselul din care nu cobor”.

Mai departe decat acest 4-0 cu AS Tufeni Baicoi, exact asta a fost ideea: Spiritul Petrolului e viu si sunt destui cei care il intretin.

 

Petrolul Ploiesti – AS Tufeni Baicoi 4-0 (3-0)

Marcatori: Cl. Tudor (12), D. Nae (15), Puchea (26), Nitescu (75)

 

Petrolul: Marinică – Olaru, Micu, Crăciun, Catană –  Puchea -  Dumitrescu (74 Nitescu), Butufei (68 Vintila), Cl. Tudor (79 Ursu), D. Gheorghe – D. Nae (58 Jipa).

Antrenor: Tavi Grigore

AS Tufeni Băicoi: Ionescu – Ştefan, Bălănică, Braşoveanu, Isacov (90 Dinca) – Condrea (86 Epurescu) – Comnoiu, Bojoagă, Anghel, Mocanu (78 R. Vasile) – Brebenel (59 Oae). Antrenor: Costin Plăvache.