Piaţa de tablete ieftine s-a aglomerat masiv în ultimul an, motiv pentru care următoarea tabletă Google se pare că este reinventată în 2014, printr-o colaborare cu Intel. La momentul lansării primului Nexus 7, mult prea puţine tablete cu o configuraţie decentă puteau fi achiziţionate cu aproximativ 200 de dolari.

Pentru că în 2014 situaţia s-a schimbat radical şi companii importante precum Acer, Lenovo sau HP au modele foarte bune în acează zonă de preţ, următorul Nexus trebuie să se diferenţieze într-un fel. Noi zvonuri pe marginea următoarei tablete create în colaborare cu gigantul din Mountain View confirmă un salt în diagonală. Având în vedere că zona de 7 inci este foarte aglomerată, Google ar putea colabora cu un OEM pentru lansarea unui Nexus 8, unde 8 este referinţa la o diagonală de 8 inci. Cu un display de 7,9 inci, iPad-ul mini se află în acelaşi target, aspect care s-ar putea reflecta într-o competiţie interesantăcu următoarea tabletă Google. În teorie, preţul s-ar putea să rămână neschimbat, de aproximativ 230 de dolari.

De asemenea, colaborarea cu ASUS pe partea de producţie, o constantă în ultimii doi ani, s-ar putea extinde şi în cazul Nexus 8. În schimb, surse apropiate de companie trădează adopţia noilor procesoare Intel Bay Trail-T pentru noul gadget. Luând în calcul faptul că gigantul taiwanez are deja câteva tablete cu procesoare Intel aceasta nu ar trebui să fie o supriză atât de mare. Cu toate acestea, parteneriatul în cauză ar putea avea efectul de a spulbera orice preconcepţie vizavi de procesoarele Intel şi ecosistemul Android.