Microsoft renunţă luna aceasta la suportul pentru Windows 7, însă mulţi utilizatori nu au luat încă în seamă avertistmentele companiei.

 

Acest sistem de operare a fost unul dintre cele mai importante versiuni oferite de Microsoft până acum. În doar puţin peste un an a depăşit versiunea XP în ceea ce priveşte popularitatea. Până în 2018, la apariţia Windows 10, a deţinut titlul de cel mai popular sistem de operare din lume.

 

A fost lansat în 2009 iar acum, după zece ani, Microsoft a decis să întrerupă suportul pentru Windows 7. Va începe să facă asta odată cu 14 ianuarie 2020.

 

Până acum, compania a trimis periodic notificări utilizatorilor care nu au renunţat încă la această versiune a sistemului de operare. Pe 15 ianuarie, va trimite fiecărui utilizator câte o notificare pe tot ecranul, pentru a se asigura că informaţia ajunge la toată lumea.

 

Ce riscă utilizatorii care continuă să folosească Windows 7

Totuşi, ce înseamnă faptul că Microsoft nu va mai oferi suport pentru acest OS?

 

În esenţă, utilizatorii îl vor putea folosi în continuare, numai că acesta nu va mai primi actualizări de software de la Microsoft. Acest lucru înseamnă că nu va mai primi update-uri şi nici patch-uri de securitate. Asta îi va lăsa pe toţi cei care vor continua să folosească Windows 7 mult mai vulnerabili în faţa problemelor de securitate. Printre altele, vei fi susceptibil la viruşi şi malware.

 

Partea proastă e că o cantitate uriaşă de utilizatori continuă să folosească această versiune învechită a sistemului de operare. Potrivit unui studiu realizat de Kaspersky, milioane de computere încă rulează cu versiunea mai veche de Windows.  47% dintre companiile mici şi mijlocii folosesc această versiune a sistemului de operare şi 38% dintre consumatori. Partea şi mai gravă e că şi instituţii mai importante încă folosesc sistemul de operare. National Health Service din Martea Britanie a anunţat în iulie că aproximativ un milion dintre computerele organizaţiei folosesc versiunea de Windows 7.

 

Microsoft recomandă tuturor utilizatorilor să treacâ cât mai repede la versiunea Windows 10.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro