În încercarea de a oferi cele mai bune servicii de livestreaming, Twitter a cumpărat o nouă companie, Magic Pony, care va ajuta la îmbunătăţirea calităţii video în timp real.

Conform Go4it, compania se numeşte Magic Pony Technology şi este un start-up cu sediul în Londra, care foloseşte un algoritm de „deep learning” şi procesare grafică pentru a oferi imagini mai clare fără să crească cerinţele de bandă.

Cu siguranţă, tehnologia Magic Pony va fi implementată în Periscope, serviciul de livestreaming al Twitter.

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, a confirmat această achiziţie fără să dezvăluie însă suma pentru care Magic Pony a fost cumpărată. Noua tehnologie ar trebui să transforme Twitter în „cel mai bun loc care îţi oferă în timp real ceea ce se întâmplă în lume”, spune Dorsey.

Practic, cu ajutorul Magic Pony, clipurile video la rezoluţie scăzută vor fi îmbunătăţite, iar utilizatorii nu vor trebui să consume mai mult trafic de internet decât înainte. Soluţia implică reconstruirea pixelilor folosind puterea cipului grafic din dispozitivul pe care rulează, pentru a elimina artefactele de compresie.

Modul în care algoritmul Magic Pony funcţionează este scanarea imaginilor şi transformarea lor în texturi de rezoluţie înaltă. Apoi, algoritmul identifică elementele vizibile şi umple golurile cu informaţie. Rezultatele sunt imagini mult mai clare, la rezoluţii înalte.

Magic Pony a fost fondată de unsprezece doctoranzi în diverse domenii precum deep learning, computational neuroscience şi computer vision.