Intel Compute Stick are doar 10 centimetri. Poate rula sistemele de operare Windows şi Linux şi devine o adevărată unitate PC după ce este conectat printr-un cablul HDMI la un monitor.

Mai mult, pentru că beneficiază de conexiune Bluetooth 4.0, acest computer, care are dimensiune unui stick este capabil să se conecteze cu un mouse şi o tastatură.

De asemenea, la internet se conectează prin Wi-Fi. Intel Compute Stick va fi disponibil în două variante. Ambele vor avea un procesor Intel Atom quad-core Bay Trail .

Prima variantă a Intel Compute Stick are o capacitate de stocare de 32GB, memorie RAM de 2GB şi rulează Windows 8.1 preinstalat. A doua versiune va avea o capacitate de stocare de 8GB, o memorie RAM de 1GB, iar sistemul de operare va fi Linux. Cei care doresc o capacitate de stocare mai mare o pot suplimenta cu un card SD. Preţul este de aproximativ 700 de lei.

Acest mic computer ar putea fi un pas important pentru a transform aproape orice televizor care are conexiune HDMI într-un smart TV. Mai exact, după ce ai conectat Intel Compute Stick la televizor ai acces la filme, muzică, youtube şi poţi naviga pe internet.