Motorul de căutare online Google sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii, duminică, printr-un logo special, care ilustrează mai multe doamne şi domnişoare care au făcut carieră în diverse domenii de activitate, scrie Mediafax.

Google transmite mesajul "La mulţi ani de Ziua Internaţională a Femeilor!", care poate fi distribuit pe reţelele de socializare Google+, Facebook şi Twitter.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), în acest an, Ziua Internaţională a Femeii, sărbătoare celebrată pentru prima oară de Naţiunile Unite pe 8 martie 1975, este dedicată evocării progreselor realizate în implementarea drepturilor femeii, la 20 de ani de la Declaraţia şi Programul de acţiune de la Beijing, documentul istoric din 1995 asumat de 189 de state ale lumii. Programul de acţiune de la Beijing vizează 12 domenii sensibile, având ca perspectivă unică o lume în care fiecare femeie şi fiecare fată să-şi poată alege în mod liber destinul, beneficiind de educaţia şi veniturile necesare într-o societate liberă de violenţă şi discriminare.

Deviza aleasă de ONU pentru celebrarea din acest an este "Mai multă putere femeii, mai multă putere omenirii: Imaginează-ţi!".

Ziua Internaţională a Femeii, marcată pe 8 martie, a fost la începuturi o expresie a dorinţei femeilor muncitoare de dobândire a unor drepturi, însă, de-a lungul timpului, s-a transformat într-un prilej de sărbătorire a feminităţii şi a reprezentantelor sexului frumos, indiferent de religie şi rasă.

În prezent o zi a bucuriei pentru toate femeile, care primesc flori şi diferite cadouri, sărbătoarea de 8 Martie a fost percepută mult timp drept un moment în care erau afirmate drepturile sociale şi politice ale femeilor, precum şi progresele făcute în ceea ce le priveşte.