Toată tevatura creată în jurul faptului că Haubert Guilherme va juca la Steaua în următorii patru ani nu poate decât să genereze o situaţie cam fără ieşire pentru jucător.

Dacă nu va fi folosit, brazilianul va fi expus unui oprobriu public, iar dacă va fi folosit va trebui să facă un meci mare. Dacă va juca şi va greşi, este de aşteptat ca nimeni să nu creadă că eventualele greşeli apar doar din perspectiva jocului.

Singura variantă pentru el, ar fi să joace şi, eventual, să o facă foarte bine. Chiar şi aşa, fără prelungirea contractului şi cu o trecere la Steaua din vară, Guilherme şi-a cam dat foc la valiza încrederii ploieştenilor.

Mai este un aspect, important pentru jucător. Până acum, Guilherme este singurul jucător de câmp din Liga I care a bifat toate minutele, singurul integralist. Dacă nu va juca sâmbătă, ar rata şansa unui record pe care un fotbalist, mai ales un fundaş, foarte greu poate să-l stabilească în carieră.

Acum, nu este cazul ca lumea să-i plângă de milă lui Guilherme, oricât de profesionist ar fi fost acesta atât timp cât a jucat pentru Petrolul. Din perspectiva jucătorului calculele sunt simple şi de natură financiară.

Asta ca să nu mai amintesc de incidentul pe care l-a avut cu fanii Petrolului, incident care va putea fi invocat, eventual, de jucător, pentru a-şi justifica plecarea de la Petrolul.

Din această perspectivă şi antrenorul Răzvan Lucescu se află într-o situaţie delicată, decizia titularizării lui Guilherme sau a menţinerii în afara lotului aparţinându-i în totalitate.

Cred, însă, că dacă brazilianul va pleca la Steaua (unii îl dau ca şi plecat), nu va mai conta pentru petrolişti dacă el va juca bine sâmbătă, nici dacă ar marca două goluri, de exemplu!

Ar mai exista varianta ca Guilherme să joace pentru Petrolul şi să nu plece din vară la Steaua. Dar mai crede cineva în asta?