Ovidiu Hoban este unul dintre fotbaliştii Petrolului care demonstrează, meci de meci, că joacă implicat 100% pentru echipă. Şi, din moment ce el poate să facă asta, înseamnă că şi ceilalţi jucători ar trebui să facă acest lucru. Şi Hoban mai greşeşte, este normal, dar nu prea îi poţi reproşa unui astfel de jucător că nu face tot ceea ce depinde de el, la un meci, pentru ca echipa să câştige. Mai mult, şi dincolo de gazon Ovidiu este un tip ambiţios, cerebral, care înţelege în profunzime fenomenul fotbalistic.

„Este normal ca suporterii să fie supăraţi. Ei dau totul pentru echipă, aşa trebuie să facem şi noi pentru ei. Nu putem nega faptul că am traversat o perioadă nereuşită, dar sper că am depăşit-o şi că vom obţine calificarea în finala Cupei. Am avut şi noi, jucătorii, o discuţie cu suporterii şi cred că am înţeles cu toţii care este situaţia. Am încredere că Petrolul se va califica în finală. De fapt, doar asta mă interesează, să ne calificăm noi. În rest, nici nu mă interesează că vom juca împotriva lui Dinamo sau a Stelei. Important este să fim noi acolo!”

Ovidiu Hoban este omul care a menţinut Petrolul Ploieşti în cursa pentru câştigarea Cupei României şi în acest an, după ce a reuşit să egaleze în minutul 93 al meciului cu FC Vaslui, în sferturi. Fără acel gol al lui Hoban, Petrolul avea astăzi doar o zi de antrenament!