Evenimentele din 1 Decembrie, petrecute la Domneşti şi la Ploieşti, în care suporterii Petrolului au fost bătuţi de către jandarmi, nu sunt date uitării, aşa cum ar vrea, poate, reprezentanţii Jandarmeriei Române. Sorin George Botez, liderul consilierilor liberali din Consiliul Local Ploieşti, a formulat o interpelare către ministrul de interne, Radu Stroe. Semn că există, în continuare, interes pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi de starea conflictuală generată pe 1 Decembrie. Sigur, această interpelare nu înseamnă că lucrurile s-au şi rezolvat, dar reprezintă o certitudine a faptului că fanii Petrolului nu sunt singuri în demersul lor, ba chiar sunt susţinuţi, concret, şi de către reprezentanţii administraţiei locale.

Astăzi, în şedinţa Consiliului Local, Sorin George Botez a prezentat demersul pe care l-a iniţiat şi, nota bene, toţi consilierii locali, indiferent de culoarea politică, au susţinut această iniţiativă.

“În calitate de membru al Consiliului Local al Municipiului Ploieşti, am luat act cu îngrijorare de faptul că în seara zilei de 1 Decembrie 2013, aproximativ 1400 de ploieşteni au fost agresaţi de forţele de ordine ale Jandarmeriei în timp ce se deplasau la Bucuresti pentru a susţine echipa de fotbal Petrolul Ploieşti. Pe raza comunei Domneşti, judeţul Ilfov, în jurul orei 19.30, forţele de ordine au oprit convoiul autovehiculelor care transportau ploieştenii şi au procedat la aplicarea de corecţii fizice şi  la utilizarea de gaze lacrimogene împotriva suporterilor, cauzându-le vătămări corporale. Deşi niciunul dintre suporteri nu avea aplicată anterior măsura penală de interdicţie de intrare în municipiul Bucureşti, Jandarmeria a dispus întoarcerea convoiului de 14 autovehicule care asigurau transportul, cât şi interzicerea accesului în Bucuresti pentru toţi suporterii, limitându-le acestora dreptul european şi constituţional la libera circulaţie.”, se arată în prima parte a interpelării formulate de Sorin George Botez.

După ce sunt prezentate, detaliat, abuzurile la care au fost supuşi suporterii Petrolului şi după ce sunt trecute în revistă drepturile care le-au fost încălcate acestora, interpelarea se încheie, aşa cum este normal, cu întrebările adresate ministrului de interne:

“Faţă de cele de mai sus, în baza preocupării noastre constante de a asigura respectarea legalităţii, ceea ce include şi protejarea locuitorilor municipiului nostru de acte de agresiune nejustificată, inclusiv din partea organelor care ar trebui să asigure ordinea şi nu să genereze violenţe şi stări tensionate, vă rugăm, stimate Domnule Ministru, să aveţi amabilitatea de a-mi răspunde la următoarele întrebări :

1. Dacă a fost dispusă efectuarea unei anchete cu privire la incidentele dintre Jandarmeria Română şi suporterii echipei Petrolul, incidente care au avut loc în data de 1 decembrie 2013, atât în localitatea Domneşti, jud. Ilfov cât şi, ulterior, în Ploieşti ;

2. Dacă ancheta de mai sus s-a finalizat până la această dată şi care sunt concluziile ei ;

3. Dacă în efectuarea anchetei au fost audiate şi persoane din grupul celor agresaţi ;

4. Dacă se confirmă informaţia că grupul de jandarmi care au acţionat în seara zilei de 1 Decembrie 2013, aproximativ în jurul orei 23.00, nu era din cadrul Jandarmeriei Prahova, ci din cadrul Jandarmeriei Ilfov şi Bucureşti, aceştia neavând acceptul Prefectului Judeţului Prahova de a acţiona pe raza judeţului nostru;

5. Dacă au fost constatate abuzuri ale jandarmilor în cadrul acelor operaţiuni şi dacă s-au dispus măsuri împotriva acestora.”

În aşteptarea răspunsurilor pe care ministrul Radu Stroe trebuie să le dea în acest sens, toţi petroliştii care au făcut deplasarea la Bucureşti în data de 1 Decembrie, trebuie să ştie că nu au fost lăsaţi de izbelişte în tentativa lor  de a li se face dreptate. Interpelarea consilierului local Sorin George Botez este un semn clar al faptului că interesul pentru aflarea adevărului în privinţa incidentelor de atunci nu se stinge odată cu trecerea timpului.