Simona Halep a anunţat pe reţelele de socializare că RMN-ul efectuat azi a scos în evidenţă că sportiva noastră are hernie de disc.

 

"Salutare, tuturor! Am vrut să vă ofer rapid noutăţi în privinţa stării mele. Am făcut azi un RMN la spate şi am aflat că am hernie de disc. Voi discuta cu doctorii în zilele următoare şi sper că voi reveni cât mai repede cu detalii. Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere!", a scris Simona Halep.

 

Conform specialiştilor, hernia de disc necesită un tratament pe termen lung sau o intervenţie chirurgicală, iar perioada de recuperare ar fi de 2-6 luni.

 

Halep era programată să joace la turneul de la Moscova (15-21 octombrie), pentru care ceruse un wild-card, şi la Turneul Campioanelor, a cărui ultimă ediţie de la Singapore va avea loc între 21 şi 28 octombrie.

 

Ce este hernia de disc

"Hernia de disc reprezinta o afectiune de natura neurologica ce se caracterizeaza prin alunecarea nucleului pulpos de-a lungul maduvei spinarii si coloanei vertebrale, ceea ce clinic se traduce prin aparitia unor dureri de spate foarte intense in zona respectiva. Aceasta afectiune apare in momentul in care o parte sau intregul nucleu pulpos (zona moale a discului intervertebral) herniaza printr-o zona slabita a inelului fibros a discului intervertebral.

 

Hernia poate sa apara la orice nivel al discurilor intervertebrale, insa cele mai frecvente doua localizari sunt reprezentate de discurile lombare si cele cervicale. Hernia discala lombara este cea care determina majoritatea durerilor cronice de spate (lumbago) precum si dureri care iradiaza in membrul inferior (sciatica). Hernia lombara este mult mai frecventa decat cea cervicala, si apare in special la nivelul L5- S1. Se pare ca in aceasta zona ligamentele sunt mai putin rezistente si mult mai subtiri.

 

Frecventa de aparitie a acestei afectiuni este relativ crescuta, variind intre 1- 10% din populatia adulta. Cel mai afectat grup este cel cu varsta intre 25- 45 de ani.", scrie sfatulmedicului.ro.

 

"Pentru aceasta se indica o perioada de odihna, administrarea de antiinflamatoare nesteroidiene si fizioterapie. Majoritatea pacientilor raspund foarte bine la aceste tratamente combinate si isi pot relua activitatile cotidiene, simptomele fiind controlate adecvat. Exista insa si un procent relativ mic care au nevoie de tratament pe termen lung, corticoterapie sau chiar interventie chirurgicala.", mai scrie sursa citată.

 

Simona Halep a avut mari probleme la spate în meciurile disputate la Wuhan şi Beijing, fiind nevoită să abandoneze la ultimul turneu. Sever Dron a făcut comparaţia între situaţia numărului unu mondial şi cea prin care a trecut marele Herni Leconte, care a suferit până la urmă o intervenţie chirurgicală.

 

”Henri Leconte a avut aceeaşi problemă. Şi el a avut o durere mare la spate, până la urmă a trebuit să se opereze. A durat vreo 3-4 luni la el. Sper să nu fie la fel de grav pentru Simona. Doar medicii din anturajul ei şi cei de lângă ştiu exact cum se va recupera", a spus Dron, pentru prosport.ro.

 

După abandonul de la Beijing, acolo unde a renunţat după un prim set pierdut cu 6-1 în faţa lui Ons Jabeur, sportiva de 27 de ani a ajuns la 4 înfrângeri consecutive în circuitul feminin.

 

"Se vedea pe teren că Simona nu a fost în apele ei în China. Are nişte obligaţii să joace. Sper să fie în formă înaintea Turneului Campioanelor, să fie bine, până la urmă sănătatea e cea mai importantă. Umblă după ea cu aceste accidentări, ba la spate, ba la gleznă. Corpul ei nu răspunde aşa cum vrea ea. Din păcate, asta e: sănătatea nu o ajută să dea totul în meciuri”, a mai spus Dron.

 

Halep, care a abandonat în meciul cu Ons Jabeur (Tunisia) din primul tur de la Beijing după 32 de minute de joc, va efectua un RMN la Bucureşti.

 

"Nu ştiu exact care e situaţia... Am ceva dureri la spate. Mâine o să fac un RMN şi o să am mai multe informaţii. Sper să nu fie atât de grav, dar a fost greu să joc. Sper să nu fie în pericol participarea la Moscova şi la Turneul Campioanelor. Acum sunt mult mai OK, cred că şi din cauză că m-am mai relaxat. Am fost îngrijorată şi stresată că trebuia să joc un meci şi nu eram pregătită fizic. Nu pot să spun mai multe acum, mâine o să am informaţii", a spus Halep, care a revenit în ţară luni noaptea.

 

"Eu am fost foarte pregătită înainte să plec, m-am dus cu încredere, cu o atitudine pozitivă, însă duminică, la antrenament mi s-a blocat spatele complet şi nu am putut să fac mai nimic. Am stat vreo două zile la pat, după care am încercat uşor-uşor cu tratament. Mi s-a dat drumul la coloană, dar tot greu a fost să joc. Muşchiul a fost contractat destul de tare. După ce am făcut ace (n.r. - acupunctură) mi s-a dat drumul, însă a fost şi mai greu pentru că am jucat la Wuhan şi s-a dus şi pe picior puţin (n.r. - durerea). A fost greu. Nu regret că am jucat acel set la Beijing. Îmi place să fiu la limită, să renunţ atunci când chiar nu mai pot. Regret în schimb un pic că am continuat la Wuhan", a adăugat Halep.

 

 

 

 

Sursa: www.digisport.ro