Ana Bogdan (87 WTA) a produs surpriza de până acum la Citi Open (Washington, Statele Unite, 250.000 de dolari premii totale), turneu care de desfăşoară pe terenurile din complexul sportiv William H.G. FitzGerald Tennis Center.

Sportiva născută în Sinania a învins-o în primul tur pe a patra favorită, rusoaica Ekaterina Makarova (30 WTA), deţinătoarea titlului, cu 7-6 (2), 6-3. De menţionat că principala favorită, daneza Caroline Wozniacki (2 WTA), a declarat forfait, iar următoarele două, Sloane Stephens (Statele Unite, 3 WTA) şi Naomi Osaka (Japonia, 17 WTA) s-au calificat în turul 2.

Meciul a durat 95 de minute, iar în primul set Bogdan s-a desprins la 3-1, după care i-a pierdut serviciul la 3-2. S-a ajuns la tie-break, după ce Ana a salvat o minge de meci a adversarei pe propriul serviciu la 4-5, iar în “prelungiri” meciul a fost oprit la 4-1 pentru Ana din cauza ploii.

Românca a făcut primul pounct la reluare, iar la 2-6 Makarova a comis o dublă greşeală. În partea a doua a confruntării fiecare sportivă şi-a făcut serviciul până la 2-1 pentru Bogdan, după care s-au consemnat cinci break-uri. Drept urmare, la 5-3 Ana a servit pentru a încheia conturile, convertind în punct a doua minge de meci.

În continuare, Ana va întâlni altă rusoaică, Svetlana Kuznetsova (128 WTA), victorioasă cu 6-2, 6-1 în faţa americancei Kristie Ahn (160 WTA).