Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, pe sportiva cehă Kristyna Pliskova, locul 77 WTA, calificându-se în turul al treilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. Acesta a fost primul meci al jucătoarei române la Indian Wells, ea fiind direct acceptată în manşa a doua.

Simona Halep a arătat un prim joc bun în turul II de la Indian Wells şi, cum în acest sezon românca a crescut în evoluţii pe parcursul turneelor la care a participat, viitorul sună bine pentru ea.

Halep se va duela în turul III cu Caroline Dolehide (165 WTA), cea care a trecut, la rândul ei, de Dominika Cibulkova (30 WTA), scor 5-7, 6-3, 6-4. Dolehide, o americancă de 19 ani, a provocat astfel a doua ei surpriză la Indian Wells, după victoria cu Shelby Rogers (78 WTA), scor 3-6, 7-6, 6-3.

Halep şi Dolehide vor bifa în turul III prima ei confruntare din circuitul WTA.

Calificarea în turul al treilea este recompensată la competiţia din California cu un premiu de 47.170 de dolari şi cu 65 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat ediţia din 2015 a turneului de la Indian Wells, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.