Simona Halep a pierdut finala contra Carolinei Wozniacki, însă cu siguranţă are după Australian Open mult mai mulţi fani. Abnegaţia arătată şi determinarea sunt exemplu pentru orice sportiv din lume.

Presa australiană, altfel destul de contondentă în unele materiale din ultimele săptămâni legate de Halep (a fost criticată mai ales din cauza faptului că, deşi pe locul 1, nu are un sponsor tehnic), a recunoscut în final meritele fantastice ale româncei. Aceasta nu doar că e o mare campioană, dar a devenit un model pentru mii de tineri jucători din lumea întreagă. În ciuda durerilor, avute încă din primul tur, când şi-a sucit glezna în disputa cu Aiava, Simona a refuzat să se dea bătută. A luptat până la ultimul strop de energie pentru un vis, demonstrând că are o inimă uriaşă.

"Incredibil de greu de învins: salutări pentru o campioană învinsă", titrează sunshinecoastdaily.com.au, care apoi vorbeşte de cât de impresionantă a fost Simona pe parcursul acestor două săptămâni, la Melbourne.

"Simona trebuie să fie într-o suferinţă fizică şi psihică de neimaginat. A pierdut a treia sa finală de Grand Slam şi a cedat şi fotoliul de lider WTA. Dar finala de la Melbourne a fost una epică, aşa cum a fost fiecare partidă jucată de româncă anul acesta la Australian Open. Ea a dovedit o forţă mentală incredibilă în mai multe rânduri: a salvat mingi de meci în două partide diferite, în drum spre finală. Dăruirea sa şi determinarea au eclipsat accidentarea, iar acest lucru s-a văzut şi în finală. În chinuri, Halep a găsit resurse nebănuite să se ridice din nou şi să fie atât de aproape de victorie. Nu a fost să fie nici de această dată, dar performanţa ei e remarcabilă. Ca şi discursul avut, demn de o mare campioană", mai notează sursa citată.

14 ore şi 20 de minute a stat Halep pe teren la primul turneu de Grand Slam al anului, cel mai mult dintre toate jucătoarele de pe tabloul de simplu şi cu două ore în plus faţă de adversara sa din finală, Caroline Wozniacki.

Caroline Wozniacki, noul lider mondial de săptămâna viitoare, s-a impus dramatic, după aproape trei ore de joc, scor 7-6, 3-6, 6-4, şi a cucerit primul titlu de Grand Slam al carierei.

Daneza a devenit prima jucătoare din ţara ei care se impune la un turneu major.