Simona Halep, locul 1 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 4-6, 6-4, 15-13, pe americanca Lauren Davis, locul 76 WTA, calificându-se pentru a treia oară în optimile de finală ale Australian Open. Halep a salvat trei mingi de meci la scorul de 10-11, în cea mai lungă partidă a turneului, care a durat trei ore şi 45 de minute. Simona Halep a declarat, sâmbătă, după meci, că este "aproape moartă", că a fost un meci dificil, dar că a fost frumos. Ca durată, cu trei ore şi 45 de minute jucate, partida de sâmbătă este a patra din istoria Australian Open.

Pe Rod Laver Arena, cele două jucătoare au făcut un meci de o imensă intensitate, care va intra în istoria Australian Open. Fără a avea o evoluţie strălucită, Halep are meritul de a nu fi cedat niciun moment într-o partidă în care adversara şi-a apărat cu dinţii şansele, cu un tenis superior locului pe care îl ocupă în clasament.

Rareori a avut Simona Halep ocazia să întâlnească o jucătoare mai scundă decât ea, chiar cu peste 10 centimetri, dar această situaţie nu a reprezentat un avantaj pentru sportiva română. La 1,57 metri înălţime, jucătoarea americană are o agilitate ridicată şi o lovitură de rever eficace. Davis joacă mai bine când este alergată şi translatată dintr-o parte într-alta a terenului. La unghiuri deschise răspunde cu unele şi mai deschise, mingi uneori nereturnabile. Lauren Davis serveşte decent, stă foarte bine în schimburile lungi de mingi, loveşte fulgerător din alergare şi nu ezită să atace la fileu. Inspirată şi iute, americanca a dat dovadă de curaj şi agresivitate, a acoperit terenul foarte bine şi şi-a pus sub presiune rivala. Ea a fost jucătoarea care a făcut spectacol, cea care a obţinut aplauzele publicului. Din fericire pentru Halep, exuberanţa din jocul americancei avea să se mai stingă, în urma unor greşeli din poziţii ideale, care au mai dereglat jocul exact din prima parte a meciului.

Anterior, Halep se impusese în singura partidă jucată cu Davis, în 2013, în turul I al turneului de la Indian Wells, scor 6-2, 6-0.

În faza următoare, Halep va evolua cu australianca Ashleigh Barty, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 16 (0-0), sau cu japoneza Naomi Osaka, locul 72 WTA (2-0, în înâlnirile directe).

Calificarea în optimile de finală este recompensată la Australian Open cu un premiu de 240.000 de dolari australieni (aproape 157.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur. Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne este calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).